top of page

LINA POVŠE: NAJ V TRENUTKIH NA IGRIŠČU UŽIVAJO ŠE ZAME

S tekmo proti Ajdovkam, ki vodijo v zahodni skupini državnega prvenstva, se za selekcijo ŽNK Radomlje DU15 pričenja spomladanski del lige za dekleta do 15 let.

Ekipa trenerke Karmen Ulbin in pomočnika Roka Šrimpfa je v jesenskem delu sezone zbrala 17 točk, rumene pa so na septembrskem gostovanju v Ajdovščini doživele tesen poraz. Radomljanke so tedaj v Vipavski dolini že pogrešale Lino Povše, ki uspešno okreva po poškodbi kolena.

»Rehabilitacija poteka po načrtu. Začela se je že s fizioterapijami pred operacijo in po operaciji, sledilo je zdravljenje v zdravilišču, nadaljevala sem z vajami v fitnesu. Sedaj izvajam vaje, ki mi jih pripravi kineziologinja Kaja Bratina, ki me redno spremlja v procesu rehabilitacije in mi pomaga pri vrnitvi na igrišče. Če se želiš vrniti, moraš vložiti veliko truda in res delati,« priznava Lina.

S poletno novinko med rumenosrčnimi smo se pogovarjali nekaj dni po tem, ko je po oktobrski operaciji opravila prve tekaške korake. Kakšni so bili občutki po prvem teku? »Pot do tega trenutka, je bila, kot sem že opisala, zelo dolga. Je tudi psihično težka izkušnja. Občutkov, ko lahko po skoraj šestih mesecih spet tečeš, se ne da opisati. Je trenutek, ki sem ga dolgo čakala. Ne zavedaš se, kaj imaš, dokler se ti kaj ne zgodi.«

Lino do vrnitve na nogometne zelenice čaka še nekaj dela, kakšne so želje v povezavi s tem? »Vedno bolj je zabavno. Komaj čakam, da začnem delati tudi z žogo in se svoji ekipi pridružim na treningih,« odgovarja mlada nogometašica, ki je pred prestopom v Radomlje nastopala za DNK Trbovlje.

Ekipi ŽNK Radomlje DU15 pred prvo tekmo nadaljevanja sezone sporoča, naj uživajo tudi za njo: »Soigralkam, trenerjema, Karmen in Roku, ter klubu sem zelo hvaležna za vso podporo in to, da so mi ves čas stali ob strani. Vem, da smo top ekipa. V ekipi vlada dobra kemija in verjamem, da bodo dekleta 'razturale' v spomladanskem delu. Sporočam jim, naj v trenutkih na igrišču uživajo (še zame). Verjamem v njih.«

Nocojšnji dvoboj mladih Radomljank in Ajdovk se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 18:30. Vabljeni, da spodbujate rumenosrčne!

FOTO: Hana Zrim


200 views0 comments
bottom of page