top of page

MARUŠA IN TIJA, HVALA ZA VSE RUMENOSRČNE TRENUTKE

Člansko ekipo ŽNK Radomlje v sezoni 2021/22 čaka le še ena preizkušnja, rumene bodo v nedeljo gostovale na Ptuju. Radomljanke so se minulo nedeljo poslovile od domačega igrišča, na katerem sta zadnjič zaigrali dve dolgoletni članici kluba.


Maruša Jereb in Tija Vrhovnik sta se odločili, da s koncem letošnje sezone prekineta aktivno kariero in se posvetita drugim obveznostim. Tija, ki zaključuje dodiplomski študij biopsihologije, bo na Primorskem nadaljevala magistrski študij, zato se poslavlja tudi od trenerske vloge v selekciji DU13, Maruša pa bo po zaključku kariere v klubu prevzela novo vlogo.


»Seveda nekaj pomeni, ko si poleg od začetkov kluba. To ne pomeni slovesa, ne odhajam iz kluba, ampak bom dobila drugo vlogo. Ostajam ob ekipi, saj mi klub in dekleta pomenijo veliko. Samo vloga bo drugačna. Ko se za nekaj odločiš in si v to prepričan, tudi slovo ni tako hudo,« je po zadnji domači tekmi dejala Maruša Jereb, ki je ob tem doživela tudi prho z mrzlo vodo v režiji Katarine Gadnik in Zale Kuštrin.


Tija Vrhovnik po zadnjem ligaškem nastopu v Športnem parku Radomlje ni mogla skriti solz. »Težko bi izbrala zgolj enega. Osvojitev naslova državnih prvakinj z dekleti, s katerimi sem pričela tukaj igrati, pa finale pokala, ko sem še kot kadetinja igrala na Bonifiki. Spominov je še in še, malo morje, prav vsak pa je po svoje lep in mi bo ostal tukaj, v rumenem srcu,« je dejala Tija, ki priznava, da se od kluba poslavlja začasno, saj bo srce vselej bilo v rumenem ritmu.


Tone Završan, legenda radomeljskega nogometa in eden od ustanovnih članov Ženskega nogometnega kluba Radomlje, je dolgoletnima igralkama rumenosrčnih že pred tekmo v imenu kluba podelil šopek in plaketo. Tija Vrhovnik je za vse klubske selekcije zbrala 164 uradnih nastopov, v nedeljo pa je 88. oblekla dres članske ekipe. Tri leta starejša Maruša je za člansko ekipo Radomelj zbrala 79 nastopov, še 33-krat pa je zaigrala za kadetsko selekcijo kluba.


Celotnemu pogovoru z dolgoletnima članicama ŽNK Radomlje prisluhnite v priloženem posnetku.

FOTO: Tomaž Strgar


16 views0 comments

コメント


bottom of page