top of page

MLADINSKA REPREZENTANCA SE VRAČA V LIGO A

Mladinska reprezentanca Slovenije se z vidno vlogo igralk ŽNK Radomlje vrača v Ligo A kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Dvoboj za prvo mesto s Severno Makedonijo je odločila Korina Janež, ki se je po zmagi ozrla tudi proti sobotnemu pokalnemu polfinalu.


Novomeški Portoval je po dveh zanesljivih zmagah - z visoko razliko sta v Brežicah padli reprezentanci Moldavije in Lihtenštajna - gostil odločilno tekmo za prvo mesto skupine in napredovanje v Ligo A kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po natančnem udarcu Korine Janež so se zmage v dvoboju s Severno Makedonijo veselile Slovenke.

»Po to smo prišle. Zdaj se bomo znova borile z močnejšimi ekipami, da lahko rastemo individualno in kot ekipa. To je za nas odlična priložnost, da napredujemo,« je po pomembni zmagi dejala Korina Janež, ki je na drugi tekmi kvalifikacij prispevala še dve podaji. Sicer tudi kapetanka je dodala, da ji je ta vloga v veliko čast.

»Kdorkoli bi zadel, bi se veselila. Pomembno je, da smo zmagale, da se vračamo v ligo A in z ekipo napredujemo, kot si želimo,« pravi vezistka Radomljank, ena od devetih članic kluba v mladinski selekciji. Ob Korini so delež k napredovanju v Ligo A pristavile še Živa Galjot, Sara Gradišek, Nina Mele, Laura Šenk, Dairine Rovšek, Tajda Hlecec, Nina McQuarrie in Dairine Rovšek, ki se je poškodovala pred tretjo tekmo.


Časa za proslavljanje ni, že v soboto se nadaljujejo klubske obveznosti. Športni park Radomlje bo na velikonočno soboto gostil polfinale pokalnega tekmovanja. »V tekmo bomo šle motivirane, dale bomo vse od sebe. Mislim, da lahko pričakujemo tudi kakšno presenečenje,« najstnica sporoča pred obračunom z Olimpijo.

Utrujenost po treh kvalifikacijskih preizkušnjah je velika, a bo reprezentančni uspeh dal dodatnega zagona, poudarja Ljubljančanka med rumenimi: »Po tem kvalifikacijskem turnirju bomo vesele, kar nam bo dalo še dodatno motivacijo. Naša ekipa je iz večine sestavljena iz mladinskih reprezentantk, zato to lahko pozitivno vpliva na vse soigralke.«

Za nameček bo pokalni obračun odigran prav na dan ustanovitve Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki letos obeležuje deseto obletnico delovanja. »To bo dodatna motivacija, še posebej za igralke, ki so v klubu že nekaj časa. To bodo morda čutile še bolj od znotraj,« še pravi Korina.

Vabljeni v Športni park Radomlje! Sobotni dvoboj za finale se bo pričel ob 12:30.

FOTO: ŽNK Radomlje



9 views0 comments
bottom of page