top of page

MLAJŠE SELEKCIJE NADALJEVALE SERIJO ZMAG

Mlajše selekcije ŽNK Radomlje so tudi v minulem tednu podaljšale niz zmag. Kadetinje so ugnale Olimpijo, ekipa do 15 let je v dvoboju z Mariborčankami vknjižila deseto zmago sezone, selekcija DU13 pa v Kopru na najboljši način sklenila jesenski del prvenstva.


Kadetska zasedba je tudi v sedmem krogu tekmovanja podaljšala niz brez oddane točke. Radomljanke so se vodstva veselile v osmi minuti srečanja, ko je v polno merila Nikki Kobal. Napadalka se s 15 zadetki nahaja na vrhu ligaške lestvice strelk. Lea Dolinar je v 25. minuti dosegla prvega od treh golov, deset minut kasneje je zadela še drugič in postavila rezultat polčasa. Svetlolasa vezistka se je v 55. minuti podpisala pod ‘hat-trick’ in 11. gol sezone, Ljubljančanke so se preko Zale Omerza približale po uri igre, piko na i zmagi pa je v 68. minuti postavila Tinkara Testen.


"Na zadnji kadetski tekmi smo podaljšale naš zmagovalni niz, kar dokazuje, da se trudimo in dobro treniramo. Kljub odličnim rezultatom pa se vsi zavedamo, da igra na igrišču izgleda nekoliko drugače, tako da je prostora za napredek se ogromno. Menim, da imamo se večji potencial, ki ga lahko v prihodnje še bolje izkoristimo," po novi zmagi pravi Lea Dolinar.


Strelka treh zadetkov se je ozrla tudi v nadaljevanje sezone: "Zmagovalni niz nam zagotovo vsakič znova dviga samozavest, vsekakor pa gremo v vsako tekmo resno in nikogar ne podcenjujemo. Želje so enake kot na začetku sezone, morda bi zdaj dodala še željo, da vse tekme odigramo brez oddane točke, na prvem mestu pa je to, da vedno prikažemo karseda dobro igro."


ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU17 - ŽNK RADOMLJE DU17 1:5 (0:3)

Strelke: Zala Omerza (62′); Nikki Kobal (8′), Lea Dolinar (25′, 35′, 55’/11m), Tinkara Testen (68′)

ŽNK Olimpija DU17: Lunja Kotar, Tara Knego, Tanja Vukman, Tisa Dovč, Ajda Zalezina, Sara Medić (68′ Neža Marinčič), Stela Babič, Zala Omerza, Žana Bernik, Zoja Kartuš, Lia Jasenc. Trener: Sebastian Zalar.

ŽNK Radomlje DU17: Nuša Vidrih (52′ Taja Vrhovnik), Jona Javorič, Ajda Zajc (59′ Lara Volavšek), Nikki Kobal (59′ Lori Škulj), Tisa Podkrajšek, Tinkara Testen, Ana Gerjolj, Lea Dolinar, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Špela Gerbec (41′ Alicija Brinovec). Trenerka: Karmen Ulbin.


V državnem prvenstvu za dekleta do 15 let so v nedeljo odigrali tekme desetega kroga. Radomeljska zasedba po vzoru starejših kadetinj še niso oddale točke, v nedeljo so bile še drugič to sezono boljše od Mariborčank. Štajerska mreža se je prvič zatresla v uvodni minuti srečanja, ko je zadela Špela Gerbec.


V tretji minuti je bila uspešna še Taja Strgar, ki je v 12. minuti srečanja zadela še drugič, v tekmovanjih pod okriljem NZS pa je dosegla že 99 zadetkov. Po avtogolu Mariborčank je izid polčasa postavila Taia Doles, gostiteljice srečanja pa so po odmoru zadele še enkrat. Šest minut pred koncem tekme je bila še drugič na tekmi uspešna kapetanka Špela Gerbec.


ŽNK RADOMLJE DU15 - MB TABOR DU15 6:0 (5:0)

Strelke: Špela Gerbec (1′, 54′), Taja Strgar (3′, 12′), Anja Bijelić (10′ ag), Taia Doles (27′)

ŽNK Radomlje DU15: Ula Osolnik, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Taia Doles, Taja Strgar, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojič, Alicija Brinovec, Katja Prelovšek, Nika Humar, Anamarija Mušič. Trenerka: Marika Prošek.

ŽNK MB Tabor DU15: Hana Marin, Iza Sajko, Anja Bijelić, Tija Lederer, Ella Majcenovič, Angelika Rukav, Naja Lederer, Maša Hojnik, Naida Hadžić, Nelli Marinič. Trenerka: Tina Šmon.


Selekcija DU13 je jesenski del državnega prvenstva zaključila s četrtim turnirjem v Kopru. Ekipa, ki je zaigrala pod taktirko Katarine Gadnik, je z borbeno in požrtvovalno igro na Primorskem podaljšala uspešno serijo rezultatov, ki so posledica zavzetega dela na treningih. Čeprav izidi niso v ospredju, bodo mlade Radomljanke zimo preživele na tretjem mestu zahodne skupine, za petami vodilnega Krima.


ŽNK RADOMLJE DU13 - ŽNK GAŽON DU13/ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU13/KOPER OBALA DU13

ŽNK Radomlje DU13: Maša Erjavec, Aneli Kutin Prešeren, Lea Križnar, Bela Manfreda, Kelin Gerželj, Špela Ana Bremšak, Tajda Mujezinović, Zala Zrim, Lana Brugger. Trenerka: Katarina Gadnik.


Od jesenskih turnirjev v sklopu lige MNZ Ljubljana so se poslovile tudi igralke selekcije DU10, ki jo vodi Nika Udovič. Najmlajša rumenosrčna četa je gostovala v prestolnici, v bežigrajski Jami pa se je tudi tokrat pogumno zoperstavila fantovskim selekcijam Črnuč, Domžal in Olimpije.


ŽNK RADOMLJE DU10 - NK ČRNUČE/NK DOMŽALE/NK OLIMPIJA LJUBLJANA


Tudi tokrat se lahko nadejate pestrega zaključka tedna, ki ga bomo odprli že v četrtkovem popoldnevu. Tako kot vse od konca septembra, bo tudi ta četrtek namenjen igralnemu dnevu v Domžalah.


V Češminovem parku bomo pripravili zadnjo brezplačno predstavitev prvih nogometnih korakov, zato deklice do 12 let vabimo, da se nam pridružijo med 17. in 18. uro. Vabljeni!

FOTO: Tomaž Strgar


176 views0 comments
bottom of page