top of page

MLAJŠE SELEKCIJE ZAKLJUČILE PRIPRAVE, ENAJST KADETINJ V BIH

Kranjska Gora je že nekaj let tradicionalna baza poletnih priprav rumenosrčnih. V minulem tednu so v gorenjskem biseru vadile mlajše selekcije ŽNK Radomlje. Enajsterico Radomljank v teh dneh čaka akcija kadetske reprezentance.


V Kranjski Gori, na igrišču Športnega parka Ruteč, so pod vodstvom Monike Drobnič, Marike Prošek, Karmen Ulbin in Marka Jordana vadile selekcije DU13, DU15 in DU17.


"Cilj priprav je bil, da se dekleta čimbolj spoznajo in povežejo kot ekipa ter da pred pričetkom lige odpravimo še zadnje pomanjkljivosti v igri. Poleg petih dobro oddelanih treningov sta ekipi DU15 in DU17 odigrali tudi prijateljski tekmi s fanti Jesenic U13 in U15," o pripravah pravi Monika Drobnič.


Dekleta so na Gorenjskem vadila v idealnih pogojih, ob odlično pripravljeni zelenici pa jih je nagradilo tudi vreme: "Težko bi si želeli boljših pogojev tekom celotnih priprav. Igrišča so bila odlično pripravljena, ujeli pa smo tudi sončno in toplo vreme."


Kadetinje, ki so že pred pripravami s sedmimi doseženimi zadetki dobile preizkušnjo z vrstnicami ajdovskega Primorja, so v Kranjski Gori z izidom 7:1 premagale tudi fantovsko selekcijo NK Jesenice U15.


Ekipa DU15, ki so se ji priključila še dekleta iz najmlajše zasedbe, je bila od jeseniške selekcije fantov U13 boljša z rezultatom 3:1. Na Gorenjskem je pred prvimi tekmovalnimi preizkušnjami vadilo 37 deklet.


Kar enajst predstavnic kluba v tem tednu čaka nova reprezentančna akcija. Izbrana vrste se je zbrala včeraj, odigrala pa bo dve prijateljski tekmi z vrstnicami Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo že danes odigrana v Bihaću, druga pa v četrtek v Veliki Kladuši.


Selektorica Tina Kelenberger je v reprezentanco povabila enajsterico igralk Radomelj. Klubske barve bodo zastopale Gala Dasović Ravnik, Lea Dolinar, Ana Gerjol, Jona Javorič, Katjuša Kern, Maša Osojnik, Naja Poje Mihelič, Nuša Vidrih, Taja Vrhovnik, Nea Podbevšek in Nika Bazjak.


Na seznam igralk na čakanju sta bili uvrščeni Nikki Kobal in Tisa Podkrajšek.


135 views0 comments
bottom of page