top of page

Mreži v Radomljah mirovali

V 17. krogu slovenske ženske nogometne lige sta se na umetni zelenici radomeljskega Športnega parka pomerili ekipi, ki ju na lestvici ločita le dve točki. Tudi po tem krogu na tretjem mestu ostajajo Mariborčanke, saj se je tekma končala brez zadetkov.


Foto: Tomaž Strgar

Radomljanke so imele od začetka tekme več pobude na igrišču, a si kljub kar nekaj strelom niso uspele priigrati prednosti. Najbolj dejavni sta bili Karmen Ulbin in Zala Kuštrin, ki sta kar nekajkrat preizkusili vratarko Maribora Aniso Rola, ki pa ni klonila. Najlepša priložnost na domači strani je prišla po dolgi žogi Melanije Pasar, s katero je našla Manco Suhoveršnik, ta pa je po preigravanju prišla pred vratarko, a se je predolgo obotavljala s strelom. Odbita žoga je našla pot do Jasne Osmanagić, a je strel ustavila vratarka gostij. Tik pred koncem prvega dela tekme pa se je po protinapadu v dvoboju z Melanio Pasar znašla Ines Krajnc, a je s približno 14 metrov zgrešila cilj.


Tudi v drugem delu igre smo spremljali podobno sliko, kot v prvem. Nekaj minut po začetku drugega polčasa je za razburjenje poskrbela Ines Krajnc, ki je s prostega strela zatresla prečko. Ista igralka je poskusila še nekaj minut kasneje, a je domača vratarka žogo izbila, vz igrišča pa jo je poslala Albina Butković.


Radomljanke so se na drugi strani trudile zabiti gol, a kljub kombinatorni igri žoga ni hotela v mrežo. Tako je bilo po strelih Zale Kuštrin, Karmen Ulbin in Kaltrine Shaqiri. tri minute pred koncem rednega dela srečanja je, podobno kot na drugi strani Ines Krajnc, s prostega strela prečko stresla tudi domača kapetanka Karmen Ulbin. Do zadnjega žvižga sodnice Aleksandre Česen se rezultat ni spremenil, prav tako pa ne stanje na tretjem in četrtem mestu lestvice SŽNL.


17. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje


ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Maribor 0-0

Gledalcev: 50 Opomini: Butković, Osmanagić; Puklavec, Krajnc. Sodniki: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Tjaž Eržen, Martin Arvaj (pomočnika). Delegat: Miomir Bojović.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Kličić, Butković, Golob, Boh (Bratina 90.), Shaqiri, Ulbin (K), Gadnik, Kuštrin, Suhoveršnik, Osmanagić (Udovič 80.). Na klopi: Mencinger, Pečovnik, Jagarinec. Trener: Meho Bašić. ŽNK Maribor: Rola (K), Horvat, Juršnik, Žižek, Igerc, Ciganović, Krajnc (Mihailović 86.), Puklavec, Marolt (Potočnik 46./Potočnik 90.), Belistojanoska (Pesjak 70.), Kovačič. Na klopi: Podgrajšek. Trener: Semir Šabotić.

15 views0 comments
bottom of page