top of page

NADALJEVALE NIZ BREZ IZGUBLJENE TOČKE

Selekciji ŽNK Radomlje DU15 in DU17 sta minuli konec tedna podaljšali serijo zmag. Kadetinje so v Velesovem po preobratu premagale Cerkljanke, ekipa starejših deklic pa je slavila v Kopru.

ŽNK CERKLJE DU17 - ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 1:5 (1:2)

Strelke: Nika Humar (2'); Ula Omerzu (32', 41', 50'), Alicija Brinovec (53'), Kaja Prelovšek (76').

ŽNK Cerklje DU17: Živa Rupar, Ema Demjanovič (76' Nika Krmelj), Klara But, Sara Potočnik (44' Meta Merljak), Eglantina Lumi (54' Lana Ćosić), Monika Globočnik, Varja Špiler (81' Lara Knaflič), Ema Malgaj, Natalija Globočnik (28' Mirjam Božnar), Tia Matanović, Nika Humar. Trenerka: Simona Jelovšek.

ŽNK Radomlje Medex DU17: Žana Galjot (75' Maruša Rupnik), Lara Volavšek (75' Anamarija Močnik), Brina Omejec-Židan, Ula Omerzu (62' Taja Jakopič), Nika Bazjak, Taia Doles, Tisa Podkrajšek, Špela Gerbec (62' Neža Žagar), Marija Gvero, Nika Hojč (35' Kaja Prelovšek), Alicija Brinovec. Trener: Marjan Grilj.


Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex se je z zahtevnega gostovanja na Gorenjskem vrnila z deseto zmago sezone. Dvoboj so z golom Nike Humar odprle Cerkljanke, preobrat rumenih pa je s tremi goli zrežirala Ula Omerzu, ki je dobrih 40 ur prej odigrala še tretjo tekmo v dresu kadetske reprezentance..


Krilna napadalka je 32. minuti poravnala izid, štiri minute pred odmorom zadela za vodstvo, v peti minuti nadaljevanja tekme pa povišala prednost rumenih. Nove točke Radomljank sta potrdili Alicija Brinovec in Kaja Prelovšek, ki se je četrt ure pred koncem srečanja veselila prvega gola v kadetski ligi. Četa trenerja Marjana Grilja ima po desetih odigranih tekmah pet točk naskoka pred Olimpijo.


KOPER OBALA DU15 - ŽNK RADOMLJE DU15 0:6 (0:3)

Strelke: Tajda Mujezinović (7'), Taja Jakopič (23'), Špela Ana Bremšak (25'), Neža Žagar (36', 53'), Kaja Prelovšek (57').

Koper Obala DU15: Tita Flego, Sara Vita Kovač, Ela Bassanese, Nina Boškin, Đana Dolić, Hana Patarčec, Tjaša Domio, Aja Mlinarić, Julija Žnidaršič, Zana Kabashi, Neja Močibob, Darija Muždekić, Anastazija Gregorič, Piilar Kirn, Iris Maršič. Trener: Simon Pfeifer Pelicon.

ŽNK Radomlje DU15: Katja Prelovšek, Taja Jakopič, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Neža Žagar, Ayla Skenderović, Tajda Mujezinović, Lana Tatarovac, Aneli Kutin Prešeren, Maša Erjavec, Amamarija Močnik, Taja Strgar, Tijana Tišler, Špela Ana Bremšak in Reza Pišek. Trenerka: Karmen Ulbin.


Ekipa ŽNK Radomlje DU15 je spomladanski spored ligaških preizkušenj odprla z gostovanjem v Kopru. Vodilna zasedba zahodne skupine je na Bonifiki povedla v sedmi minuti srečanja, ko je domačo mrežo zatresla Tajda Mujezinović. V zaključku prvega polčasa so se Radomljanke veselile še dvakrat, v 23. minuti po zadetku Taje Jakopič, dve minuti kasneje pa še po udarcu Špele Ane Bremšak, ki je debi v Ligi DU15 kronala z golom.


V nadaljevanju dvoboja so padli še trije zadetki, v 36. in 53. minuti je bila dvakrat uspešna Neža Žagar, tri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom pa je končni izid tekme postavila Kaja Prelovšek, ki je dan prej zadela že na kadetski preizkušnji. Tudi ekipa trenerka Karmen Ulbin v aktualni sezoni še ni oddala točke, že jeseni pa si je zagotovila prvo mesto v skupini zahod in dobro izhodišče za zadnji del sezone.


Dekleta selekcije DU15 bodo v sklopu zahodne skupine odigrale še dve tekmi, naslednjo 8. aprila, ko v goste prihaja Gažon. Zasedba iz slovenske Istre bo v Radomljah gostovala tudi to soboto, v sklopu 12. kroga kadetskega prvenstva.


Selekcija ŽNK Radomlje DU13 z državnim prvenstvo nadaljuje 8. aprila, ko bo na sporedu peti turnir sezone.

FOTO: Tomaž Strgar



38 views0 comments
bottom of page