top of page

NADALJEVATI V TEJ SMERI

Kadetsko ekipo ŽNK Radomlje Medex po uspehu v Pordenoneju že v soboto čaka nova ligaška preizkušnja, rumenosrčne bodo točke napadale v Ljubljani, v dvoboju s Krimom.

Zmage na mednarodnem turnirju Donna Cup v Pordenoneju se je razveselila tudi Ula Omerzu. Krilna napadalka je z izenačenjem v finalnem obračunu priigrala izvajanje kazenskih udarcev, v zadnjih tednih pa na krilih reprezentančnega strelskega prvenca zadetke pridno dosega tudi v kadetskem državnem prvenstvu.


»Zmaga v finalu je dala najboljši občutek, ker smo vedele, da zmoremo in znamo. Odigrale smo lepo tekmo, mislim, da je bila vsaka igralka v ekipi ponosna ena na drugo. Gol na finalni tekmi je vedno nekaj lepega, vesela sem ter zelo ponosna na celotno ekipo in nase,« je po koncu turnirja v italijanskem Pordenoneju dejala ena od junakinj slavja rumenosrčnih.


Radomljanke so se v Italijo odpravile po tem, ko so v 12. krogu državnega prvenstva s 4:0 premagale žilavo zasedbo Gažona. Ula priznava, da igra v dvoboju s Primorkami ni bila na najboljši ravni: »Iz te zmage lahko potegnemo to, da smo sposobne igrati, vendar nam v nekaterih delih igre določene stvari še manjkajo. Zadetki padajo, kar je za nas najpomembnejše, vendar mora biti tudi igra kakovostna.«


Celjanka v rumenem je k zadnji ligaški zmagi prispevala dva gola, oba je dosegla z razdalje. »Zadetka sta bila dobra. Ekipo je vedno lepo pospremiti do zmage z dvema goloma, ampak mislim, da bi morali na tekmi kot ekipa zaključevati več akcij, predvsem pa to početi bolj kakovostno,« je še dejala o predstavi na zadnji ligaški preizkušnji.


Obračun z Gažonom je bil drugi po kvalifikacijah kadetske reprezentance, krog prej je v Velesovem trikrat zatresla mrežo Cerkelj. Nastopi v dresu Slovenije so dali še nekaj dodatne samozavesti, ki jo je najbolj okrepila z reprezentančnim strelskim prvencem za zmago v uvodnem spopadu z Avstrijkami.


»Tekma z Avstrijo v reprezentančnem dresu je bila zame nekaj posebnega. Prvič sem stopila na igrišče v začetni enajsterici, še lepše pa je bilo, da sem dobro igro kronala z zadetkom za zelo pomembno zmago. Ta tekma je bila zelo pomembna, saj mi je dala veliko zagona in motivacije, predvsem pa potrditev, da delam v pravo smer,« priznava šestnajstletnica, ki je še kakšno leto nazaj navduševala kot alpska smučarka.


Čeprav je jeseni že zaigrala in zabijala za člansko ekipo rumenih, ima v drugem delu letošnje sezone pomembno vlogo v klubski selekciji do 17 let. »V kadetski ekipi je med zimo prišlo do manjših sprememb. Nekaj deklet se je preselilo k članicam, h kadetski selekciji pa so prišla mlajša dekleta, ki so željna dokazovanja. V ekipo smo jih sprejele s spoštovanjem, meni, da je v ekipi dobro vzdušje, kar je dobro za nadaljevanje sezone.«


Pričakovanja za zaključek letošnje sezone niso presenetljiva. »Ekipni cilji so osvojiti ligo s čim manj prejetimi goli, prikazati pa hočemo dobro in kakovostno igro. Pomembno je, da dobro stojimo na igrišču in odigramo dobre tekme. Osebni cilji so, da nadaljujem v tej smeri, zadetki in dobre predstave me ne smejo 'uspavati'. Zavedam se, da mi v določenih delih igre nekaj še manjka. Glavni cilj je odpraviti te napake, da bo igra boljša,« se Ula za konec pogovora ozre proti končnici letošnje sezone.


Kot že zapisano, se bo kadetska selekcija v soboto pomerila s Krimom, obračun pod ljubljanskim Golovcem se bo pričel ob 11. uri.

FOTO: Tomaž Strgar in ŽNK Radomlje


126 views0 comments
bottom of page