top of page

NIKA UDOVIČ ZNOVA MED RUMENIMI

Nika Udovič se vrača v rumeno zasedbo. Nekdanja igralka članske ekipe Radomelj bo v prihajajoči sezoni delala z najmlajšo klubsko selekcijo.



Nika je bila del rumene čete že v sezoni 2018/19, na 21 tekmah pa se je petkrat vpisala med strelke. Notranjka je nogometno kariero pričela v domači Ilirski Bistrici, pred prvo selitvijo v Radomlje pa je branila barve Ankarana in Krima. Nazadnje je nosila dres Olimpije, v preteklosti pa je bila članica mladinskih reprezentančnih selekcij.


"Moj cilj je, da pridobim čim več znanja in izkušenj z delom z dekleti. Ženski nogometni klub Radomlje je postavil dobre temelje za mlajše selekcije, v katerih je cilj predvsem kakovost treningov. Želja letošnje sezone je, da bi ta potekala čim bolj normalno in neprekinjeno. Želim si, da bi dekleta v sklopu treningov pridobila čim več gibalnih sposobnosti in znanja. Hkrati pa bi vzljubile nogomet in kasneje zaigrale za starejše selekcije," pravi nova trenerka ekipe DU10.


Enaindvajsetletnica je v članskem prvenstvu odigrala 60 tekem. Kako ji bodo igralske izkušnje pomagale pri delu z najmlajšimi? "Igranje nogometa mi zagotovo pomaga razumeti igro. Prav tako sem pridobila znanje od trenerjev, ki ga bom lahko uporabila. Kot igralka vem, katere kvalitete cenim pri trenerju in kako pomemben je odnos z ekipo. Gradila bom na ekipnem duhu, dobri komunikaciji in kakovostnem delu na treningih," odgovarja nekdanja dijakinja Gimnazije Šiška.


Nova trenerka selekcije do 10 let zaključuje drugi letnik študija kineziologije na Fakulteti za šport, v preteklosti pa je že nabrala nekaj trenerskih izkušenj. "Že več let se v sklopu Otroške nogometne šole Ljubljana udeležujem športnih taborov v Bohinju. Prav tako sem letos delala v Športnem društvu Trnovo. Zaradi pridobivanja novih izkušenj sem se odločila, da bom v naslednjem letu sodelovala z ŽNK Radomlje," je sklenila Nika, ki si želi, da s svojimi varovankami uspešno dokonča sezono.


Z Nikinim prevzemom vodenja selekcije DU10 je v celoti vzpostavljena piramida glavnih trenerk v mladinskih selekcijah kluba za sezono 2021/22.


Nika, dobrodošla znova med rumenosrčnimi!


84 views0 comments
bottom of page