top of page

Osem žog v mreži Ajdovščine

Radomljanke so po domačem remiju proti Mariboru (0-0) drugič v desetih dneh odigrale tekmo na domačem igrišču. Tokrat so jim nasproti stale igralke Ajdovščine, ki so tretjič v sezoni priznale premoč rumenih. Slednje so slavile z 8-0.


Veselje po udvodnem zadetku Zale Kuštrin. (Foto: Tomaž Strgar)

Radomljanke so tekmo z Ajdovščino začele odločno in takoj zagospodarile na igrišču. Po uvodni priložnosti Zale Kuštrin je slednja po četrt ure igre zadela po podaji Mance Suhoveršnik. Na vrhu kazenskega prostora je preigrala gostujočo vratarko in malce z desne strani poslala žogo v daljši spodnji kot. Manca Suhoveršnik se je v 19. minuti znašla v vlogi strelke, ko je zadela s podobnega položaja, kot prej Zala Kuštrin, podajo pa je prispevala kapetanka Karmen Ulbin. Le dve minuti kasneje je Manca Suhoveršnik dosegla še svoj drugi zadetek na tekmi, ko je zadela po podaji Katarine Gadnik. V prvem delu igre so s streli poskusile še Karmen Ulbin, Jasna Osmanagić in Manca Suhoveršnik, a bodisi niso bile natančne ali pa jim je strele ustavila gostujoča vratarka Tara Komatar.


Manca Suhoveršnik (Foto: Tomaž Strgar)

Po štirih minutah igre v drugem delu tekme so rumene zadele še četrtič. Z desne strani je predložek v kazenski prostor poslala Monika Boh, Kaltrina Shaqiri je na oddaljenejši vratnici z glavo žogo preusmerila v sredino, kjer jo je z nekaj metrov v mrežo poslala Zala Kuštrin. Peti gol na tekmi je po dobri uri igre dosegla Nika Udovič. Najlepši gol na tekmi pa je dosegla Jasna Osmanagić, ki je zadela z natančnim strelom s 35 metrov.


Jasna Osmanagić (Foto: Tomaž Strgar)

Radomljanke so še poskusile ogrožati vrata gostij, a so bile Nika Udovič, Karin Florjančič in Ana Golob pri svojih poskusih neuspešne. Sodnica Vanja Šiljak je v 85. minuti prvič pokazala na belo točko, ko je odlično prodrla Kaja Bratina, ki je proti svojim nekdanjim soigralkam odigrala zelo dobro tekmo, Neli Lah pa jo je v kazenskem prostoru nato zaustavila s prekrškom. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedla Katarina Jagarinec.


Kaja Bratina (Foto: Tomaž Strgar)

Dve minuti kasneje je glavna sodnica še enkrat pokazala na belo točko, tokrat zaradi igre z roko. najstrožjo kazen je izvedla Staša Čagran, vratarka Alenka Bric je njeno namero uganila in odbila žogo, le-to pa je za svoj prvi gol v članski konkurenci v gol poslala Karin Florjančič. Prvi nastop v prvi slovenski ženski nogometni ligi pa je na tekmi vpisala Lucija Urankar.


Nika Udovič (Foto: Tomaž Strgar)


18. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje


ŽNK Moje-lece.si Radomlje - Ajdovščina 8-0 (3-0)

Gledalcev: 30 Strelke: Kuštrin 15., 49., Suhoveršnik 19., 21., Udovič 66., Osmanagić 74., Jagarinec 86. (11-m), Florjančič 88. Opomina: Plut, Velikonja. Sodniki: Vanja Šiljak (glavna sodnica), Luka Krsnik, Sara Mask (pomočnika). Delegat: Boris Tošeski.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Bratina, Čagran, Golob, Boh (Florjančič 64.), Shaqiri (Urankar 79.), Ulbin (K) (Jagarinec 79.), Osmanagić (Kličić 79.), Kuštrin, Suhoveršnik (Udovič 46.). Trener: Meho Bašić. Ajdovščina: Komatar (Bric 67.), Velikonja, Ušaj (K), Lah, Žvokelj, Bucik, Plut (Jerkič 67.), Capuder, Raspor (Vuk 83.), Čibukčić (Ipavec 61.), Bolčina. Trener: Luka Kompara.


A.S. Foto: Tomaž Strgar.

67 views0 comments
bottom of page