top of page

Petarda v mreži Cerkelj

Prvo domačo tekmo v spomladanskem delu so igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje opravile z odliko. V mreži nasprotnic je končalo pet zadetkov, dvakrat za mrežo zatresli Zala Kuštrin in Adrijana Mori, enkrat pa kapetanka Karmen Ulbin.


Zala Kuštrin je z močnim strelom premagala vratarko Laro Rozman. (foto: Vid Svetlin)

Radomljanke so takoj po uvodnem sodničinem žvižgu prevzele pobudo in pritisnile na vrata gostij. Po kombinatorni igri so se nekajkrat znašle v ugodnem položaju za zaključek, a Jasna Osmanagić, Zala Kuštrin in Adrijana Mori niso uspele premagati vratarke gostij Lare Rozman. Vodilni zadetek je padel v 37. minuti, ko je Zala Kuštrin po preigravanju s podajo zaposlila Adrijano Mori, ki je zatresla mrežo nasprotnic. V zaključku prvega polčasa se je na preizkušnji znašla tudi Melania Pasar, ki je poskus loba Simone Jelovšek odbila v kot. Zaključna žoga prvega polčasa pa je pripadla Zali Kuštrin, ki je po podaji Sare Adam z močnim in natančnim strelom z desne strani zatresla nasprotni zgornji kot vrat gostij.


Drugi polčas so rumene odprle tako, kot so končale prvega; v prvi minuti nadaljevanja je Zala Kuštrin z močnim strelom s približno osemnajstih metrov zadela še drugič na tekmi. Radomljanke so še naprej pritiskale na vrata nasprotnic; Lara Klopčič je z dobrih dvajsetih metrov žogo poslala prek vrat, Adrijana Mori pa je po uri igre zatresla prečko. Nekaj trenutkov zatem pa so rumene prišle do prostega strela na desni strani med kazenskim prostorom in robom igrišča. Katarina Gadnik je poslala natančen predložek pred vrata Cerkelj, najvišje je skočila Karmen Ulbin in žogo poslala za hrbet gostujoče vratarke.


V zadnje pol ure igre so si domače pripravile še nekaj lepih priložnosti za dosego zadetka, peti gol pa je v 78. minuti dosegla Adrijana Mori, ko je opazila, da gostujoča vratarka stoji daleč od gola in jo premagala s strelom z približno štiridesetih metrov. Kaj kmalu bi se lahko rezultat še spremenil, saj se je Katarina Jagarinec dvakrat znašla v lepi priložnosti, od zadetka pa so jo ločili centimetri. Prav tako sta do strelov prišli še Zala Kuštrin in Adrijana Mori. Prvi je po lepem preigravanju žogo odbila vratarka Cerkelj, drugi pa je poskus loba gostujoča obramba žogo izbila tik pred golovo črto.


Igralke Radomelj so po prikazani dobri igri v dveh tekmah osvojile šest točk in se tako povzpele na tretje mesto na lestvici. Pred zadnjo tretjino prvenstva sledi reprezentančni premor, prvenstvo pa se nadaljuje 13. aprila, ko v Športni park Radomlje zopet prihaja ekipa ŽNK Cerklje.


14. krog Slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje

ŽNK MOJE-LECE:SI RADOMLJE - ŽNK CERKLJE 5-0 (2-0)

Gledalcev: 50 Strelke: Mori 37., 78., Kuštrin 43., 46., Ulbin 62. Sodnice: Helena Primec (glavna sodnica), Mediha Durić, Laura Maksimović (pomočnici). Delegat: Marko Stančin.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Ulbin (K), Boh (Jagarinec 84.), Čagran, Golob (Udovič 74.), Gadnik, Klopčič, Adam (Bratina 63.), Kuštrin, Mori, Osmanagić (Shaqiri 53.). Na klopi: Butković. Trener: Gregor Mohar. ŽNK Cerklje: Rozman, Slemc, Rogelj (Oblak 46.), Primc, Lebar, M. Kos, Jamnik (Pavlič 74.), Jelovšek (K), Černelič, Kovač (Arvaj 44./Potočnik 79.), Smolnikar (Robas 63.). Na klopi: L. Kos, Mazi. Trener: Primož Štrajhar.

86 views0 comments
bottom of page