top of page

PO ŠTIRIH MESECIH SE SŽNL VRAČA V ŠPORTNI PARK RADOMLJE

Članska ekipa ŽNK Radomlje se bo po štirih mesecih in novembrskem dvoboju z ŽNK Cerklje znova predstavila na domačem igrišču. V 14. krogu državnega prvenstva v Športnem parku Radomlje gostuje ŽNK Krim.


Radomljanke bodo drugo tretjino državnega prvenstva sklenile na domači zelenici. Skoraj štiri mesece po zadnji ligaški zmagi nad Cerkljankami se Slovenska ženska nogometna liga vrača v Športni park Radomlje, rumenosrčne bodo ob 11. uri gostile ekipo Krima.


Četa trenerja Aljaža Gornika je odločena, da na domačem igrišču vknjiži prve točke v nadaljevanju sezone in nadgradi predstavo z uvodnega spomladanskega srečanja. Radomljanke so se minulo nedeljo dobro upirale izkušenejši Olimpiji in si v Šiški pripravile nekaj obetavnih priložnosti.


"Mislim, da se je ekipa na prvi ligaški preizkušnji dobro odrezala. Vedeti moramo, da je ekipa zelo mlada in to tudi vpliva na igro. Lahko bi pokazale tudi boljšo predstavo, kot smo jo že proti Splitu, nekako se nam ni izšlo. Zmanjkala nam je pika na i, saj določenih priložnostih nismo izkoristile. Vem, da imamo še veliko rezerve, ki jo lahko pokažemo, in verjamem, da se bo to izboljšalo s tekme v tekmo," je optimistična Laura Šenk, ki se je Radomljam pridružila med zimo.


Ljubljančanka je v Šiški odigrala prvo uradno tekmo v rumeni opravi: "Nad mojo igro nisem bila najbolj navdušena. Vem, česar sem sposobna in tega na prvi tekmi nisem pokazala. Stremim k boljšim nastopom v ligi in tudi v pokalu. S soigralkami se odlično razumem v igri kot tudi v garderobi, mislim, da so me odlično sprejele in vesela sem, da sem del rumenosrčnih."


Radomljanke bodo danes ob podpori tribune lovile osmo ligaško zmago sezone. Laura, ki je do lanskega poletja nosila dres Krima, opozarja, da je potrebno ohraniti osredotočenost vse do konca obračuna. "Ne smemo podcenjevati nasprotnic, videli smo, da se je okrepila tudi ekipa Krima. Seveda si želimo zmage in k temu tudi stremimo. Če bo odnos pravi in bomo dovolj agresivne in napadalne, bomo dosegle to, kar si želimo in osvojile nove točke," sporoča Ljubljančanka.


Članska ekipa rumenih krog pred koncem druge tretjine prvenstva zaseda četrto mesto, ambicije segajo višje. "Želje ekipe ostajajo enake. Želimo tretje mesto in pokazati dobro predstavo v polfinalu pokala. Sezone še zdaleč ni konec in maksimalno se moramo truditi na vseh prihajajočih tekmah. V ekipi ne manjka zmagovalne miselnosti, odnosi so dobri, treningi so kakovostni. Če bomo tako trenirale tudi v bodoče, bomo dokazale sebi kot tudi drugim, da lahko konkuriramo tudi najboljšim v ligi," še pravi mlada vezistka.


Vabljeni, da se nam ob 11. uri pridružite v Športnem parku Radomlje.


29 views0 comments
bottom of page