top of page

POGUMNO V JUBILEJNO LETO

Zakorakali smo v leto 2022, v katerem bo Ženski nogometni klub Radomlje obeležil desetletnico delovanja. Predsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie vsem, ki ste tako ali drugače povezani z rumenosrčnimi, namenja nekaj besed. Preberite jih v nadaljevanju tega prispevka.


V novo leto vstopamo izredno zadovoljni s tem, kar smo uspeli zgraditi s predanim delom trenerjev, vodstva, odborov ter številnih profesionalnih in prostovoljnih sodelavcev. Pomembno je, da se neprestano izboljšujemo na vseh pomembnih področjih in smo iz meseca v mesec boljši. Zavedamo se, da se ves napredek na zunaj vedno ne pokaže takoj, zato smo potrpežljivi in stalno nadgrajujemo procese, ki so nujna podlaga za stabilno rast in razvoj na dolgi rok. Zadovoljna sem, da nam to dobro uspeva.


Ponosni smo na strokovno delo naše ekipe osmih licenciranih trenerk in treh trenerjev, ki svoje znanje, izkušnje in medsebojno sodelovanje neprestano poglabljajo, kar strokovnemu delu od najmlajših ekip do članic daje rdečo nit in nas vse skupaj dela močnejše. S strokovnega vidika na ta način nudimo našim več kot 140 nogometašicam v celotni starostni piramidi najbolj optimalne pogoje za njihov celosten nogometni razvoj in napredek. Izredno me veseli, da se nam pridružuje vedno več igralk v vse mlajših kategorijah, kar nam daje vse širšo osnovo za prepoznavanje in razvoj talentiranih igralk v vrhunske športnice. Kakovostno delo se izraža tudi v nadpovprečno velikem številu naših igralk v kadetski in mladinski reprezentanci, nadaljujemo pa tudi z načrtnim razvojem vse več igralk, ki so in še bodo kandidatke za državno člansko reprezentanco.


Zunaj kluba smo v razvoj ženskega nogometa vpleteni tudi preko sekretarke kluba Mance Jereb, ki je bila jeseni izvoljena v izvršni odbor MNZ Ljubljana in z mojim novim članstvom v Komisiji za ženski nogomet pri NZS. V novem letu bomo nadaljevali iskanje in izkoriščanje priložnosti za promocijo ženskega nogometa, saj verjamemo v neizmeren potencial deklet in žensk v nogometu tudi v naši državi, tako na igrišču kot izven njega.


Naše delo in kakovost prepoznavajo tudi novi sponzorji, kar nam seveda daje še dodaten zagon. Predstavili jih bomo v naslednjih tednih.


V novem letu želim predvsem, da se zmanjšajo izzivi epidemije tako za nogomet kot celoten šport in družbo, da nas vse klube ženskega nogometa NZS še dodatno finančno in medijsko podpre, ter da kakovost ženskega nogometa pri nas prepoznajo pomembni mediji, sponzorji in širša družba. Za ostalo v klubu bomo poskrbeli mi.


Andreja Leskovšek McQuarrie predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje


FOTO: Tilen Scott McQuarrie


130 views0 comments
bottom of page