top of page

Pomurke boljše od Radomljank

Končano je tekmovanje v ženski nogometni ligi, z konec pa so se članice odpravile v Bratonce. Tekmo proti aktualnim državnim prvakinjam in vodilni ekipi lige so začele pogumno, a jih je »presekal« zgodnji gol Pomurk, na koncu pa so domačinke slavile s 6-0.



Odločen začetek Radomljank je nekoliko presenetil domačo ekipo, rumene pa so si priigrale dva kota in nevaren udarec Sare Gruden, a so prve zadele domače igralke. V hiter protinapad po levi strani je krenila Špela Kolbl in zadela s strelom v bližnji spodnji kot vrat gostij. V šestnajsti minuti pa so Pomurke vodile že z 2-0. Špela Kolbl se je tokrat znašla v vlogi podajalke, mrežo pa je zatresla Tjaša Tibaut.


Pet minut kasneje se je po strelu z glavo Sare Makovec z obrambo izkazala Živa Galjot. Kar pa Sari Makovec ni uspelo v dvaindvajseti minuti, ji je v naslednji minuti, ko je z glavo zadela po kotu z desne. Domače so si pripravile še nekaj zaključnih strelov, a niso uspele premagati vratarke Žive Galjot. Nevarni sta bili Luana Zajmi in Špela Kolbl.


Začetek drugega dela tekme je pripadel domačim, nevarna je bila Špela Kolbl. Najprej je nastreljala vratarko Radomljank, po kotu pa je z glavo zadela vratnico. Po dobri uri tekme so Pomurke znova zadele. Kim Juršnik je z desne poslala predložek v kazenski prostor, na drugi vratnici je našla Luano Zajmi, ki je zadela za 4-0.


Peti gol je padel nedolgo za tem, ko je po protinapadu svoj drugi gol na tekmi zadela Tjaša Tibaut. V sedemdeseti minuti je padel gol iz najlepše akcije na tekmi. Nika Nemec je poslala predložek z desne strani, v kazenskem prostoru je Luana Zajmi s peto poslala povratno podajo Špeli Kolbl, ki je nato z osemnajstih metrov zatresla mrežo Radomljank.


Igralke v slovenski ženski nogometni ligi tako odhajajo na zimski počitek, ki pa nebo prav dolg. Že v začetku januarja bodo igralke začele nabirati prve kilometre pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.


ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 6-0 (3-0)

Igrišče Bratonci, 12. krog


Gledalcev: 70 Strelke: Kolbl 4., 69., Tibaut 16., 65., Makovec 22., Zajmi 62.

Kartoni: Rozmarič; Jereb. Sodnice: Mediha Durić (glavna sodnica), Helena Primec, Laura Maksimović (pomočnici).


ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Nemet, E. Horvat (Sok 52.), Korošec, Kolbl, Juršnik, T. Nemec (N. Nemec 61.), Zajmi, Rozmarič (Vidovič 79.), Prša (K) (Kolar 78.) , Tibaut (Zadravec 73.), Makovec. Na klopi: T. Horvat. Trener: Sandi Bauer.

ŽNK Radomlje: Galjot, Kličić, Jereb, Butković, Čagran, Golob (K) (Alič 35.), Kavšak (Lavrinšek 76.), Adam (Belavič 84.), Gruden (Mencinger 78.), Kuštrin, Osmanaggić (Urankar 82.). Na klopi: Vrhovnik, Kunej. Trener: Aljaž Gornik.


A.S. Foto: Tomaž Strgar

58 views0 comments
bottom of page