top of page

Pomurke tretjič v sezoni boljše od Radomljank

Po remiju z Olimpijo v prejšnjem krogu (3-3) so Radomljanke na zadnji domači tekmi v sezoni gostile ekipo Pomurja, ki je že osvojila naslov državnih prvakinj. Po devetdesetih minutah so slavile Pomurke z rezultatom 1-7.


Foto: Tomaž Strgar

Tekmo so bolje odprle gostje, ki so po rahli terenski premoči prišle do prvega zadetka v devetnajsti minuti. Po protinapadu in podaji Špele Kolbl z desne je zadela Luana Zajmi. Pred tem je imela odlično priložnost za zadetek Jasna Osmanagić, njen strel pa je vratarka gostij Sara Nemet ubranila. Le štiri minute kasneje pa je bil rezultat poravnan, ko je po samostojnem prodoru in močnem strelu z dvajsetih metrov zadela Zala Kuštrin.


Po izenačujočem zadetku so Pomurke nekoliko bolj pritisnile na vrata Melanie Pasar, a streli Špele Kolbl in Neli Hofman so bili natančni. Deset minut pred koncem prvega dela igre pa so gostje le uspele spet zadeti; Špela Kolbl je z desne strani v kazenskem prostoru zadela z natančnim strelom v nasprotni spodnji kot domačih vrat. Pred koncem polčasa sta si obe ekipi pripravili po eno lepo priložnost za dosego zadetka. Pri domačih je po predložku s kota mimo vrat streljala Albina Butković, na drugi strani pa je Sara Makovec s petnajstih metrov zgrešila cilj.


V drugem polčasu so Pomurke dvakrat hitro zadele. Najprej je po prodoru in preigravanju vratarke zadela Sara Makovec, kmalu za njo pa je bila uspešna še Kaja Korošec. Po dveh hitro doseženih zadetkih se je igra nekoliko umirila, do priložnosti pa so prišle tudi Radomljanke. Tako je bila z vrha kazenskega prostora nenatančna Jasna Osmanagić, strel Nine Predanič pa je vratarka gostij odbila.


Vseeno pa so še enkrat udarile Pomurke, Špela Kolbl je v 72. minuti zadela še drugič na tekmi, enako pa je uspelo tudi Sari Makovec, ki je po podaji z leve strani na oddaljeni vratnici žogo poslala v mrežo. Piko na i je v 88. minuti postavila Anja Prša, ki je zadela z dobro merjenim udarcem s prostega strela z dobrih dvajsetih metrov.


Prihodnji konec tedna se Radomljanke še zadnjič v sezoni odpravljajo na tekmo, tokrat bodo gostovale pri ekipi Ankarana.


20. krog Slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje


ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Telemach GMT Beltinci 1-7 (1-2)

Gledalcev: 100 Strelke: Kuštrin 23.; Zajmi 19., Kolbl 35., 72., Makovec 48., 82., Korošec 50., Prša 88. Opomini: Čagran, Udovič, Sok, Prša.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Butković, Čagran, Golob, Boh, Shaqiri (Udovič 76.), Ulbin (K), Osmanagić, Predanič (Jagarinec 88.), Kuštrin, Suhoveršnik. Trener: Meho Bašić. ŽNK Telemach GMT Beltinci: Nemet, Prša (K), Rozmarič, T. Nemec (N. Nemec 78.), Sok, Makovec, Korošec, Kolbl, Zajmi, Tibaut, Hofman (Potočnik 75.). Trenerka: Nuša Ladinek.



A.S. Foto: T. Strgar

16 views0 comments
bottom of page