top of page

PONOSNI NA ODLIČNO PREDSTAVO DEKLET, RAZOČARANI ZARADI SODNIŠKIH NAPAK

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je bila v zaostalem srečanju 17. kroga ŽNL Triglav Zdravje na pragu prve zmage v nadaljevanju sezone, a so slavje v dvoboju z ŽNK Ljubljana preprečile tudi sodniške napake.

Radomljanke so tudi tokratni dvoboj pričele s peterico kadetinj v začetni enajsterici. Rumenosrčne so kljub mladosti odločno zakorakale v dvoboj, saj bi jih zmaga ohranila v igri za tretje mesto.


Četa trenerja Aljaža Gornika si je v prvem polčasu priigrala nekaj izrednih priložnosti, ljubljanska mreža pa se je prvič zatresla v 18. minuti. Jona Javorič je žogo poslala v prostor, Noelle Vilčnik je bila prehitra za zadnjo vrsto domačih, soočenje z vratarko Katarino Puš pa je dobila z lob udarcem. Radomlje so vodstvo podvojile v 35. minuti. Jona Javorič se je še enkrat znašla v vlogi podajalke, njeno podajo pa je izkoristila Maja Madon, ki je spretno zadela z desne strani kazenskega prostora.


Z nekaj odličnimi posredovanji se je izkazala Nuša Vidrih, ki je v deseti minuti izbila strel Tjaše Tibaut, po prvem golu Radomljank pa je s pravočasnim izhodom iz gola preprečila zaključek akcije Katje Turk. Rumene so imele še nekaj obetavnih priložnosti, Maja Madon je že v prvem delu srečanja zatresla prečnik, okvir vrat pa je Ljubljano še drugič rešil v uvodu drugega polčasa, ko je z razdalje merila Tinkara Testen.


Ekipa Radomelj je celoten drugi polčas odigrala brez izključene Tajde Hlebec. Krilna igralka je minuto pred polčasom prodirala po levi strani igrišča, nasprotna igralka pa jo je vlekla za dres. Na začudenje gledalcev je sodnik dosodil prekršek za Ljubljano, zato je Tajda v afektu nejevolje brcnila žogo, prejela drugi rumeni karton in posledično rdečega. Ob tem velja dodati, da si je glavni sodnik Benjamin Hostnik privoščil precej napak. Zgolj ena v vrsti je sledila v končnici tekme, ko so Ljubljančanke izenačile. V 79. minuti je najprej znižala Mirjam Kastelec, v 87. minuti pa je izid poravnala Tjaša Tibaut, ki je zatresla nebranjeno mrežo, potem ko je vratarka Nuša Vidrih po udarcu v glavo in nedosojenem prekršku obležala na tleh. Navodila sodnikom ob udarcih v glavo so namreč jasna... Ob tem želimo poudariti, da so tudi sodniki zgolj ljudje, ki delajo napake. Ne moremo pa skriti razočaranja, ko si sodniki na tekmi privoščijo serijo napak, ki na koncu vplivajo tudi na rezultat.


Izjava Aljaža Gornika, trenerja ŽNK Radomlje Medex:

»Čestitke dekletom! Odigrale so odlično tekmo. Psihološki nastavek za tekmo vsake posameznice in ekipe je bil na najvišjem nivoju. Dekleta so izjemno zavzeto in odločno delale v fazi obrambe, v fazi napada pa so samozavestno igrale modern nogomet z veliko sodelovanja in raznovrstosti, plod tega pa sta bila dva zadetka in še dve prečki, z malce sreče pa bi se lahko žoga odbila tudi v gol.


Tudi po prejetem rdečem kartonu je daleč najmlajša ekipa lige odigrala izjemno zrelo, kar se redko zgodi tudi na najvišjem nivoju pri fantih. Dekleta so v obrambi dihale ena za drugo, odlično zapirale poti do svojega gola ter z igralko manj na trenutke popolnoma skrile žogo nasprotnicam in si ustvarile priložnosti za povišanje vodstva, ki pa so žal ostale neizkoriščene.


Ko potegnemo črto pod celo tekmo, lahko rečem samo, kapo dol dekletom, saj so bile fantastične! Še bolj pa sem kot trener vesel dejstva, da konstantno kažejo zelo dobre predstave skozi celo pomlad, kljub vsem omejitvenim dejavnikom, s katerimi se borimo že celo sezono.


Hvala tudi navijačem, ki so nas glasno spodbujali skozi celotno tekmo, predvsem pa za podporo po končani tekmi! Do konca prvenstva sta še dve tekmi, na katerih bomo z največjim možnim motivom napadali dve zmagi, zato vljudno vabim vse navijače, da pridejo podpreti rumenosrčne! Prepričan, da bodo obe tekmi odigrale fantastično. Radomlje - Medex! Radomlje - Medex! Radomlje - Medex! #ZMAGAT


ŽNK LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 2:2 (0:2) Strelke: Mirjam Kastelec (79'), Tjaša Tibaut (87'); Noelle Vilčnik (18'), Maja Madon (36'). Rdeči karton: Tajda Hlebec (44'). ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Sara Gradišek, Maša Osojnik, Laura Šenk, Tinkara Testen, Maja Madon, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec, Jona Javorič, Noelle Vilčnik (80' Ana Gerjolj). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk


191 views0 comments
bottom of page