top of page

POSTATI EKIPA, KI BO KAZALA LAKOTO PO DOSEGANJU IN PREPREČEVANJU ZADETKOV

Graški LUV, ki se želi v prihajajoči sezoni prebiti med avstrijske prvoligaše, je bil drugi tekmec članske ekipe rumenosrčnih. Vtise po tesni zmagi je strnil trener Aljaž Gornik.



"Za nami je težka prijateljska tekma z LUV Gradec. V kondicijskem smislu smo skozi celotno tekmo ohranjali visok ritem igre, zato je potrebno dekleta pohvaliti. Prav tako me kot trenerja veseli, da smo bili skozi celotno tekmo v fazi napada usmerjeni direktno v gol nasprotnic. To je prava usmeritev, saj si vsako tekmo želimo doseči čim več golov. Bo pa potrebno v prihodnosti našo igro v napadu še bolj izpopolniti, saj smo v nekaterih trenutkih tekme v globino odigrali preveč na silo. Posledica tega je bila izguba razporeda v fazi branjenja, česar pa si ne želimo," uvodoma pove Gornik.


Dekleta v rumenem so dvakrat povedla s tremi goli prednosti, v končnici srečanja pa so Štajerke dosegle dva zadetka in se povsem približale. Trener članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje opozarja tudi na fazo branjenja: "Prav tako nismo zadovoljni s tremi prejetimi zadetki. Kljub temu, da sta bila dva od njih izjemna gola, bi lahko vse tri z lahkoto preprečili. Izvor prejetih golov pa tiči v lahkomiselnosti in podcenjevanju situacij v fazi branjenja."


Članska ekipa po reprezentančnih pripravah vstopa v četrti teden priprav. "Do pričetka prvenstva nas ločita še dva tedna, dekleta pa se bodo v tem času borila za svoje mesto v ekipi. V kolektivnem smislu nas čaka izpopolnjevanje taktike v obeh fazah igre, s psihološkega vidika pa nadaljevanje grajenja materije ekipe. Končni cilj je, da postanemo ekipa, ki bo kazala lakoto po doseganju in preprečevanju zadetkov!" strateg rumenih predstavlja pričakovanja v zaključku priprav.


Radomljanke se konec tedna odpravljajo na Madžarsko. V soboto se bodo pomerile s Ferencvarošem, ki se pripravlja na kvalifikacije UEFA Lige prvakinj.


102 views0 comments
bottom of page