top of page

PREDSTAVITEV KANDIDATOV ZA PREDSEDNIKA/PREDSEDNICO ZNK RADOMLJE

Ženski nogometni klub Radomlje bo 5. junija, ob 18. uri, v sejni sobi Doma športnih organizacij v Domžalah izpeljal redni in volilni zbor članov kluba.

Člani kluba bodo na rednem in volilnem zboru članov ŽNK Radomlje izvolili predsednika/predsednico in sekretarja/sekretarko, izvolilo pa se bo tudi člane za izpraznjena mesta v izvršnem odboru, nadzornem odboru in disciplinski komisiji kluba.

Za položaj predsednice oziroma predsednika Ženskega nogometnega kluba Radomlje se potegujeta Sandra Damijan in Matej Pirc. Za lažjo odločitev članov kluba sta kandidata v svoji predstavitvi skušala odgovoriti na sledeče:

  • predstavitev kandidatke/kandidata

  • klubska vizija in kako jo izpeljati v praksi

  • rezerve pri dosedanjem razvoju in rasti kluba

  • kako lahko osebno pripomorete klubu v vlogi predsednice/predsednika

 

Predstavitev kandidatke za predsednico ŽNK Radomlje: ga. SANDRA DAMIJAN

Spoštovane članice in člani ŽNK Radomlje,

sem nekdanja teniška igralka, ki je odraščala v nogometni družini. Pri šestih letih sem dobila prvi lesen lopar, nato še grafitnega. Sledila sem svojim sanjam o igranju profesionalnega tenisa, zato sem pri 17 letih odšla sama živet v Ameriko. Žal sem si poškodovala koleno in končale so se sanje, da bom nekoč vrhunska teniška igralka. Po odhodu iz »vrhunske igre« sem nadaljevala in igrala tenis za Univerzo v Ameriki, kjer sem tudi študirala ekonomijo.

Danes imam doktorat iz financ, sem docentka na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani in, med drugim, sem članica Strateškega sveta za gospodarstvo pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Imam velik privilegij sodelovati in biti partnerica nekaterih vodilnih svetovnih vlagateljev v športni industriji ter poslovno sodelovati s profesionalnimi športniki in mednarodnimi športnimi organizacijami, med njimi tudi UEFA. Šport je bil in ostaja del moje zgodbe kot osebe in pomemben del tega, kar sem.

Sem mama Sare in Jana, dveh čudovitih otrok, zaljubljenih v nogomet. Nogomet tudi sama igram rekreativno in močno verjamem v razvoj in pomen ženskega nogometa v Sloveniji.

Klubska vizija in kako jo izpeljati v praksi

Z zavzetostjo podpiram dosedanjo vizijo kluba:

ŽNK Radomlje se ponaša z najbolj kakovostno mladinsko šolo za dekleta v Sloveniji, tudi ugledno v tujini. Naša strokovna vodstva vsake selekcije dosledno in načrtno skrbijo za celostni razvoj mladih igralk, pripravljajo jih na ključne vloge v naši članski ekipi ter državnih reprezentancah. S člansko ekipo, ki se uvršča na vrh državne lige in uspešno nastopa v evropskem merilu, ter z odličnimi pogoji za delo, ki vključujejo sodobno infrastrukturo in opremo, gradimo trdne temelje uspeha. Stabilnost kluba je zagotovljena z odgovornim finančnim upravljanjem, kar nas postavlja kot vodilno silo v razvoju ženskega nogometa ter vzor skupnosti in napredka v ženskem nogometu pri nas. Člane kluba aktivno vključujemo v naše delovanje, s čimer krepimo skupnost in pripadnost ter ustvarjamo trajnostni razvoj ženskega nogometa.

Napredek ŽNK Radomlje zahteva celovit pristop. Nadaljevati moramo na »grassroots« ravni in zagotoviti stabilnost namenskih prostorov. Nadgraditi moramo finančno podporo tako zasebnega kot državnega sektorja. Prepoznavanje naših nogometašic kot katalizatorjev napredka ženskega nogometa prek medijske prepoznavnosti bo ključnega pomena. S celovito obravnavo teh vidikov lahko opolnomočimo naša dekleta in ženske v nogometu ter zagotovimo vsestransko rast in pogoje za uspeh kluba.

Moja strategija je strategija naše dosedanje vodstvene in strokovne ekipe, ki temelji na kontinuiteti in napredku. Ta strategija je plod visokih ambicij in dolgoletnih prizadevanj zdajšnje ekipe, ki je klub pripeljala do izjemne ravni in je danes vzor drugim klubom. Ohranitev tega neprecenljivega znanja in izkušenj je ključnega pomena za naš nadaljnji razvoj. Moj načrt je nadgraditi dosedanje delo na pospešen, vendar še vedno na postopen in zdrav način, brez rizičnega prehitevanja in nepremišljenih kratkoročnih potez. Verjamem v sodelovanje in v pomembnost vključevanja vseh, ki želijo sodelovati in prispevati, ne glede na to, ali so v organih kluba ali ne.

Naše strokovno vodstvo že ima pripravljene dolgoročne in kratkoročne smernice in programe dela, vključno s strategijo za mladinsko šolo in člansko ekipo, ki so izdelani z visoko strokovnostjo. Na podlagi teh programov in našega opravljenega dela smo že štiri leta zapored uspešno pridobili UEFA licenco, kar jasno kaže na sposobnosti naše strokovne ekipe.

Klubska kratkoročna strategija vključuje izboljšanje dostopa do večjega števila in do primernih terminov na igriščih v Športnem parku Radomlje. Obenem bomo zagnali projekt za strateško pridobivanje sredstev za gradnjo dodatne infrastrukture z namenom ustvarjanja boljših pogojev za treninge in tekmovanja naših nogometašic.

Z močno ekipo, ki združuje izkušnje in svežo energijo, smo pripravljeni na nove izzive in uspehe. Skupaj lahko gradimo še boljšo prihodnost našega kluba.

Rezerve pri dosedanjem razvoju in rasti kluba

Kot vsak klub, se tudi naš sooča z različnimi izzivi. Največji med njimi so finančne omejitve in dostop do infrastrukture, ki zavirajo naš razvoj. Eden večjih izzivov, ki še posebej izrazito zadeva naš klub, je pomanjkanje igralk za člansko in kadetsko ekipo za klubske treninge, saj jih večina trenira čez teden v Dekliškem nogometnem oddelku in sodeluje v kadetskih in mladinskih reprezentančnih akcijah. Soočamo se tudi z izzivom majhnega bazena članskih igralk v Sloveniji.

Načrtujemo pridobivanje sredstev za kritje klubskih prevozov igralk na gostovanja in razne opreme. V načrtih je tudi ustanovitev sklada za podporo finančno šibkejšim. Na Medex Cupu so člani kluba vključeni v velikem številu in so srce celotnega turnirja. Kar nekaj članov pomaga klubu na razne načine, kot npr. pri zbiranju sredstev, materiala in opreme, pri logističnih prevozih in skladiščenju materialov, prevozih, pri organizaciji domačih tekem in na gostovanjih itd. Predstavljam si, da če bi večina staršev uspela prispevati po svojih zmožnostih z delovanjem ali pridobivanjem sredstev, bi bili zares neustavljivi.

Kako lahko osebno pripomorete klubu v vlogi predsednice

Nobena skrivnost ni, da je ženski nogomet usmerjen v prihodnost. Moja strast do razvoja ženskega nogometa je neomajna; vsako dekle si zasluži priložnost, da uresniči svoje sanje tako na igrišču kot izven njega.

Moja ključna naloga bo zagotavljanje finančne stabilnosti in trajnostnega razvoja našega kluba. S svojimi stiki v slovenskih in tujih nogometnih krogih, podjetjih, fundacijah ter med slovenskimi in tujimi vlagatelji v šport bom poskrbela za pridobivanje sredstev, ki bodo omogočila konkretno izboljšanje pogojev za delo našega strokovnega, igralskega in vodstvenega kadra in prioritetno za vse naše nogometašice, vključno s plačili za članske igralke. S tem bomo pospešili uresničevanje naših ciljev in okrepili naš klub, ter tudi tako prispevali k profesionalizaciji in dvigu celotne slovenske ženske nogometne lige.

Mednarodne izkušnje in sodelovanje z različnimi tujimi nogometnimi združenji in klubi, krepijo mojo zavezanost nadaljnjemu razvoju ŽNK Radomlje in razvoju mladih talentov. Ženski nogomet ni le igra; je platforma za opolnomočenje in družbene spremembe. Vem, da nam bo vsak korak, ki ga bomo naredili v prihodnje, omogočil, da bodo naše nogometašice imele možnost biti najmočnejše v domači ligi, igrati v tujini, ali pa zgolj uživati v igranju nogometa.

S predanostjo in sodelovanjem želim ustvariti dediščino ŽNK Radomlje, ki bo navdihnila generacije in omogočila mladim športnicam samozavestno igranje nogometa. Z odločnostjo ekipe, s katero bom sodelovala, če bom izvoljena, bomo dosegli ambiciozne cilje, nadaljevali s trdim delom in izzive sprejemali kot priložnosti za rast. Pripravljena sem zavihati rokave, sprejemati hitre odločitve in izkoristiti časovno fleksibilnost svojega dela. Naša strast in predanost sta naši prednosti, dekleta na igrišču so neustavljiva in to me navdihuje. Naredila bom vse, da imajo igralke ŽNK Radomlje možnost profesionalnega in ljubiteljskega igranja nogometa.

 

Predstavitev kandidata za predsednika ŽNK Radomlje: g. MATEJ PIRC

Spoštovane članice in člani ŽNK Radomlje,

Z veseljem vam predstavljam svojo kandidaturo za mesto predsednika našega kluba. Sem izkušen gospodarstvenik in športni funkcionar z dolgoletnimi izkušnjami v vodenju velikih organizacij in projektov. Deloval sem na različnih področjih gospodarstva, tako v Sloveniji kot v tujini, in s svojim vodenjem prispeval k izboljšanju poslovnih procesov, povečanju učinkovitosti in razvoju strategij. Dolga leta sem prisoten tudi v športu, predvsem v košarki, kjer sem bil aktiven kot igralec, sodnik in funkcionar. Bil sem član izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije v obdobju, ko je slovenska reprezentanca osvojila naslov evropskega prvaka v košarki, kot tudi predsednik lokalnega košarkarskega kluba. Najodgovornejša vloga v mojem življenju pa je vloga očeta treh otrok, med katerimi obe hčerki že od mladih nog igrata nogomet in med drugim ponosno zastopata klub ŽNK Radomlje.

Na povabilo trenutne predsednice kluba h kandidaturi za novega predsednika kluba, sem se pred odločitvijo o kandidaturi skrbno seznanil s trenutnim stanjem v klubu in ob tem opravil številne razgovore z različnimi deležniki kluba - trenerji, sedanjimi in bivšimi igralkami, starši, podporniki kluba, predstavniki moškega nogometnega kluba, krovne nogometne zveze, itd. Ugotovljena dejstva so me prepričala, da kandidiram za predsedniško mesto in tako aktivno pristopim k oblikovanju prihodnosti kluba.

Klub ima nedvomno zdrave temelje in prepoznavnost v nogometnem svetu, ki je rezultat kakovostnega mladinskega trenažnega procesa. Strokovni trenerji v mladinskih selekcijah zagotavljajo dobre športne rezultate in veliko število igralk, ki nadaljujejo svojo športno pot v slovenskih in evropskih klubih.

Kljub ogromnemu potencialu pa je pomanjkljivo vodenje kluba v zadnjih letih obrnilo krivuljo uspešnosti kluba v padajoči trend. Finančno stanje kluba sicer res ni slabo, a vsekakor daleč od zadovoljivega in dosegljivega, pri čemer sam na finančnem področju premorem neprimerno več izkušenj kot trenutna predsednica kluba in protikandidatka.

V zadnjih dneh je bilo prav tako veliko obljub o »odličnih zvezah po svetu in v UEFA« ter o »velikih finančnih vlagateljih iz tujine«, vendar ob pomanjkanju vizije ter odsotnosti konkretnih operativnih in hkrati izvedljivih korakov, to ni tisto kar naš klub v tem trenutku potrebuje, saj ne obeta možnosti za ustrezen razvoj.

Težave z zagotavljanjem infrastrukture za treninge, številni odhodi mladih igralk, nespoštljiv odnos do sedanjih in bivših igralk, številne poškodbe ter netransparentno delovanje niso vrednote, ki so pod trenutnim vodstvom krasile naš klub. Zato ni dvoma, da klub potrebuje novo vodstvo, ki lahko s svojimi izkušnjami doprinese spremembe, ki jih naš klub potrebuje. Z majhnimi, a nujno potrebnimi spremembami in izboljšavami bomo v kratkem obdobju dosegli občutne in bistvene izboljšave, klubu pa povrnili športne in etične vrednote, kot so transparentnost, strokovnost, spoštovanje, ugled ter vrhunski rezultati.

Podrobno strategijo in posamezne korake za uresničitev strategije vam bom z veseljem predstavil na zboru članov kluba, skupaj z ekipo, ki z mano kandidira za mesto v izvršnem odboru. Vsak izmed omenjenih kandidatov je skrbno izbran in bo imel v klubu konkretno vlogo pri njegovem delovanju. Gre za izjemne posameznike, ki s svojim delovanjem kažejo zgled in uživajo spoštovanje na različnih področjih svojega življenja, v preteklih letih pa pokazali tudi svojo požrtvovalnost in pripadnost klubu. Vsekakor so kandidati s pogumom, željo in energijo, da po svojih najboljših močeh prispevajo k razvoju kluba, tako s svojim znanjem in izkušnjami kot tudi z bogatimi (mednarodnimi) poznanstvi.

Verjamem, da lahko skupaj dosežemo velike stvari za Ženski nogometni klub Radomlje. Moja zaveza je, da bom kot predsednik deloval transparentno, strokovno, odgovorno in z velikim spoštovanjem do vseh članov kluba. Veselim se priložnosti, da skupaj gradimo uspešno prihodnost za naš klub in vas ob tej priložnosti vabim, da se tudi sami pridružite moji ekipi pri vodenju kluba.

Zahvaljujem se vam za priložnost in vaše zaupanje.

S spoštovanjem, Matej Pirc


405 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page