top of page

PREDSTAVLJAMO: MAJA ZAJC

Z nedeljskim gostovanjem v Bratoncih se za člansko ekipo ŽNK Radomlje pričenja nova, jubilejna deseta sezona v SŽNL. Konkurenco v ekipi bo zaostrila tudi Maja Zajc.



Dvaindvajsetletnica se v domovina vrača po enoletnem dokazovanju v Litvi in na Irskem. Drugo polovico minulega leta je preživela pri Gintri, spomladi pa se je pridružila Galwayju. "Pretekla sezona v tujini je zame zagotovo predstavlja zelo pozitivno izkušnjo. Menim, da sem zrasla kot igralka in kot oseba," Litijanka pravi o stiku s tujino.


Reprezentantka Slovenije bo okrepila konkurenco med vratnicama. Radomlje bodo po Jevnici, Olimpiji in Krimu četrti klub v SŽNL. "Na to odločitev je vplivalo več faktorjev. Glavni med njimi pa je, da sem si želela novega izziva in ker menim, da ima ekipa zelo veliko potenciala. Tudi organizacija in trenerski štab v klubu sta zelo kakovostna in menim, da lahko v takšnem okolju napredujem," odgovarja Maja.


Vratarka se je v tem tednu priključila treningom zasedbe Aljaža Gornika, s katero pogleduje proti mestom med vodilno trojico SŽNL: "Kratkoročni cilj se je čimprej vklopiti v ekipo in ritem dela, česar se že zelo veselim. Verjamem, da lahko z dobrimi ekipnimi predstavami ciljamo na prva tri mesta."


Študentka farmacije se ob povratku v Slovenijo veseli novega izziva. "Glede na to, da imamo v ligi dva nova kluba, pričakujem zelo zanimivo sezono. Veliko klubov se je tudi okrepilo, zato mislim, da lahko pričakujemo napeto tekmovanje za zgornji del lestvice," meni nova članica Ženskega nogometnega kluba Radomlje.


Maja, dobrodošla med rumenosrčnimi!

89 views0 comments
bottom of page