top of page

PREDSTAVLJAMO: NUŠA VIDRIH

Včerajšnjega uvodnega treninga Radomljank se je udeležilo nekaj novink. Med njimi je bila tudi Nuša Vidrih, ki spada med najbolj obetavne vratarke v Sloveniji. V novi sezoni bo v golu kadetske selekcije zadnja ovira za napadalke nasprotnic.



Petnajstletnica iz Kočevja je bila pred dnevi že registrirana kot igralka ŽNK Radomlje. Med rumene se seli po dveh sezonah v ŽNK Krim, še prej je eno leto preživela pri ŽNK Olimpija. Preizkusila se je tudi kot vratarka v futsalu, v fantovski ekipi NK Ribnica. "Želim si, da se lahko v Radomljah čim bolj razvijem na individualnem področju ter s tem pripomorem k uspehu ekipe in kluba," pravi mlada vratarka, ki je v dresu Krima že zaigrala na nekaj članskih pripravljalnih tekmah.


V minuli sezoni je na 14 tekmah kadetskega prvenstva prejela zgolj sedem zadetkov, s soigralkami pa je brez oddane točke osvojila prvo mesto. "Mislim, da se vsi zavedamo, kako močna je bila lanska ekipa Krima, zato odločitev ni bila lahka. Prejela sem ponudbo Radomelj in se po premisleku odločila za prestop, saj se mi je zdelo, da je bila to najboljša odločitev za moj individualni napredek," na vprašanje, zakaj je izbrala Radomlje, odgovarja vratarka kadetske ekipe.


Pričakovanja kadetske reprezentantke v prihajajoči sezoni so jasna, pravi Nuša: "Glavni cilj je, da postanemo državne kadetske prvakinje in da smo konkurenčne tudi v tujini, kar smo tudi že pokazale na turnirju v Italiji. Radomlje so že lansko sezono končale na drugem mestu. Zdaj, ko je ekipa močno okrepljena, smo naredili še korak bližje k temu cilju. Logično pa je, da moramo kakovost pokazati na igrišču."


Nove soigralke je že spoznala, saj je bila pred dnevi del ekipe, ki je sodelovala na turnirju v italijanskem Pordenoneju. "Ekipa me je res lepo sprejela. Čestitke dekletom, da so se lahko tako hitro uigrale, glede na veliko število novih igralk. Od prvega mesta nas ni ločilo veliko. Vemo, kaj smo storile narobe in kaj lahko še popravimo. Hkrati pa smo bile zelo zadovoljne s svojo igro, zato nam je rezultat tudi velika motivacija za državno prvenstvo," se je nova vratarka rumenih spomnila na osvojeno drugo mesto.


Kadetinje bodo državno prvenstvo odprle konec prihodnjega meseca, prvi krog bo odigran 28. avgusta.


Nuša, dobrodošla v ŽNK Radomlje!


146 views0 comments
bottom of page