top of page

PREDSTAVLJAMO: ULA OMERZU

Ula Omerzu je po Maji Madon druga poletna novinka v selekciji ŽNK Radomlje Medex DU17. Celjanka, ki je športno raznovrstnost potrjevala tudi z uspehi na belih strminah, želi z rumenosrčnimi storiti korak naprej v nogometu.

Šestnajstletnica, ki lahko po potrebi že zaigra za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex, z novimi soigralkami vadi že od pričetka poletnih priprav. »Za mano je že nekaj tednov treningov in priprav. Treningi so mi zelo všeč, saj se vidi, da delamo z ljudmi, ki vedo, kaj počnejo in v delo vložijo veliko truda. Mislim, da so bili treningi do sedaj zelo kakovosti, kar se je poznalo tudi na nekaj prijateljskih tekmah,« uvodoma pove Ula.


Napadalka se je v rumenem dresu predstavila na tekmi v Ajdovščini, kjer je svoj talent potrdila tudi z dvema zadetkoma: »Mislim, da se mi je uspelo dobro prilagoditi na novo okolje, saj se v klubu počutim zelo dobro. Soigralke so me sprejele odlično, dobro se razumemo in sem vesela, da sem postala del te ekipe tako na igrišču kot zunaj njega.«


Vsestranska športnica se je Radomljam pridružila po tem, ko je bila nazadnje igralka Šentjur Rogatca. V jesenskem delu minule sezone je zaigrala na štirih tekmah in se petkrat vpisala med strelke, sezono poprej pa je v ligi DU15 nastopila za celjsko Savinjo.


Ula pravi, želi v Radomljah storiti korak naprej v nogometni karieri: »Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje sem se pridružila z željo po igranju nogometa na najvišji ravni ter neki novi športni poti. Moj cilj je biti na čimvišjem nivoju kar sem individualno lahko ter da bomo z ekipo delovale složno in usklajeno na vsaki tekmi. Mislim, da je cilj vsake nogometašice dati čim več golov in uživati v igri.«


Uspehi v alpskem smučanju niso prišli sami od sebe, medalje pa so bile nekakšno plačilo za trud in odrekanje. »Res je, doslej sem tekmovala v smučanju. Mislim, da lahko iz smučanja za nogomet potegnem veliko, saj smo trenirali zares trdo in to mi je postalo nekako samoumevno. Postala sem kos tudi najbolj napornim treningom, kar mi je všeč,« meni nova članica rumenosrčnih.


»Moja športna pot se je v tretjem razredu pričela na belih strminah, na katerih sem vztrajala vse do konca prvega letnika srednje šole. V tem času sem ustvarila veliko lepih spominov, doživela lepe trenutke na prečudovitih krajih in spoznala dobre ljudi. Bilo mi je všeč, kot pa velikokrat rečejo, se vse dobro enkrat konča,« Ula še pove o smučarski karieri.


Čeprav se zaveda, da slovo od tekmovalnih smuči ne bo enostavno, zdaj prednost daje okroglemu usnju. »Nogomet že od malega igram s sosedi, saj živim blizu nogometnega igrišča. Skoraj vsak dan smo tam in igramo. Ta šport mi je všeč že od nekdaj, vendar sem do sedaj dajala prednost smučanju, zdaj pa se je to obrnilo. Vem, da bom pogrešala smučanje, vendar mislim, da je moja prihodnost v nogometu,« še pravi Štajerka, ki si želi v prihodnosti zaigrati v ligi prvakinj.


Ula, dobrodošla med rumenosrčnimi!

FOTO: ŽNK Radomlje


176 views0 comments
bottom of page