top of page

Prekinitev vseh tekmovanj, razen za člansko ekipo

Včeraj smo od Nogometne zveze Slovenije prejeli obvestilo o nadaljevanju tekmovanj pod okriljem NZS. Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20.10.2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Odlok začne veljati v četrtek, 22.10.2020.

NZS je sprejela odločitev o nadaljevanju tekmovanj

S tem odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Ne glede na prejšnji stavek pa je proces športne vadbe dovoljen:

• športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

• poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

V kolektivnih športnih panogah je tako dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bodo skladno s tem nadaljevala sledeča tekmovanja pod okriljem NZS:

• 1. SNL,

• 2. SNL,

• 1. SŽNL in

• 1. SFL.

V ženskih ligah je tekmovanje dovoljeno le v 1. SŽNL

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe – treningi ekip so dovoljeni v skladu s 3. točko 3. člena odloka. Vse tekme bodo odigrane brez prisotnosti gledalcev in ob striktnem upoštevanju priporočil NZS/NIJZ za preprečevanje in zajezitev okužbe s COVID-19.


Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se prekinejo do nadaljnjega.


Koledar vseh tekmovanj (razporedi tekem), ki so do nadaljnjega prekinjena ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo.

Trenažni in tekmovalni proces za selekcije DU10, DU13, DU15 in DU17 je tako prekinjen. Trenažni proces se v našem klubu ne prekinja, le ta se bo nadaljeval »online«. Članice bodo ob upoštevanju priporočil NZS in NIJZ nadaljevale s trenažnim in tekmovalnim procesom.

Skrb za zdravje je na prvem mestu!

Vseeno pa komaj čakamo, da se ob umiritvi situacije ponovno vidimo na igrišču!




43 views0 comments
bottom of page