top of page

RADOMLJAM PRVI POLČAS, POMURKE V NADALJEVANJU TEKME KAZNOVALE NAPAKE

Članska ekipa ŽNK Radomlje se je z najdaljšega gostovanja sezone vrnila brez točk, a je v Beltincih v prvih dveh tretjinah srečanja pustila izjemno dober vtis. Izkušenejše Pomurke so v zadnji tretjini dvoboja s pridom kaznovale nekaj napak v igri rumenih.

V deževnih Beltincih smo spremljali zanimiv obračun, ki so ga s prvim udarcem odprle Radomljanke. Zala Kuštrin je po hitrem napadu streljala z desne strani kazenskega prostora, Iva Kocijan pa je bila na mestu. Pomurke so v uvodu tekme močno pritisnile, prvo nevarnejšo situacijo pa so si priigrale v peti minuti. Nuša Vidrih je ukrotila poskus Špele Kolbl, ki je prodrla po desni strani. Čuvajka mreže rumenih je bila na mestu tudi minuto zatem, ko je Kaja Korošec udarila z 20 metrov.


Nuša Vidrih je v 13. minuti izbila tudi nevaren predložek Kaje Korošec, na drugi strani pa je Saša Kolar dve minuti zatem blokirala udarec Maše Osojnik. Iva Kocijan je v 19. minuti zaustavila prosti strel Zale Kuštrin z 20 metrov, Bovčanka pa je bila uspešnejša štiri minute kasneje. Korina Janež je s podajo v prostor zaposlila Mašo Osojnik, ta pa je s povratno podajo našla Zalo Kuštrin, ki je sprožila z 18 metrov. Žoga je med nogama Ive Kocijan spolzela v mrežo. Pomurke so odgovorile v 28. minuti, ko pa se je Nuša Vidrih izkazala z obrambo po strelu Špele Kolbl z vrha kazenskega prostora.


Gostiteljice so v drugi polčas krenile z golom zaostanka, domači strateg Zlatko Gabor pa je pred nadaljevanjem tekme posegel po dveh menjavah. Ob Živi Rakovec je v igro vstopila Noelle Vilčnik, ki je bila ena od režiserk domačega preobrata. Kljub temu so si Radomljanke v 56. minuti pripravile še eno priložnost, a je Zala Kuštrin s 17 metrov streljala mimo bližnje vratnice. Pomurke so izenačile zgolj nekaj sekund kasneje. Sara Makovec je podajo Kaje Korošec prepustila Špeli Kolbl, ki je z leve strani kazenskega prostora zadela v bližnji kot Nuše Vidrih.


Iva Kocijan je v 63. minuti dobro posredovala po predložku pred vrata, na drugi strani pa se je po strelu Kaje Korošec izkazala tudi Nuša Vidrih. Kmalu zatem je bila blizu zadetka Sara Makovec, Vidrihova pa je nato umirila še strel Noelle Vilčnik. Prav mlada Štajerka v domačih vrstah je v 68. minuti izkoristila predložek Sare Makovec in Pomurje popeljala v vodstvo.


Radomeljska mreža se je tretjič tresla v 74. minuti. Kaja Korošec je po predložku z leve streljala z glavo, Margit Kosirnik pa je žogo nesrečno preusmerila za hrbet Nuše Vidrih. Že v naslednjem napadu se je priložnost za gol priključka ponudila Tinkari Testen, ki pa je s kakšnih 12 metrov merila preko vrat. Beltinčanke so zgolj nekaj sekund po tem slavile četrti zadetek. Nuša Vidrih je zapustila svoja vrata, Špela Kolbl pa jo je izigrala in rutinirano zadela za 4:1.


Po protinapadu Radomelj je z 18 metrov zapretila Lea Dolinar, a to ni bilo dovolj za zadetek. Razigrana Špela Kolbl je bila v 81. minuti blizu tretjemu zadetku, ki pa ga je dosegla dve minuti kasneje, ko je po novi napaki v zadnji vrsti Radomelj dobila soočenje z vratarko. Končni izid tekme je v sodniškem dodatku postavila Kaja Korošec. Pomurke so z zmago še naprej izenačene z Olimpijo, Radomljankam pa ostaja grenak priokus zaradi padca v zadnji tretjini obračuna.


Priložnost za odpravljanje napak bo zadnja domača tekma proti ajdovskemu Primorju.


ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK RADOMLJE 6:1 (0:1)

Strelke: Špela Kolbl (55', 76', 83'), Noelle Vilčnik (68'), Margit Kosirnik (74' ag), Kaja Korošec (93'); Zala Kuštrin (23'). ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Iva Kocijan, Saša Kolar, Kaja Korošec, Špela Kolbl (87' Ivana Kirilenko), Špela Rozmarič, Janja Čanjevac (82' Tija Šoštarič Karič), Lucija Kos (87' Zala Balažic), Sara Makovec, Maja Dimitrijević, Anja Eferl (46' Noelle Vilčnik), Tjaša Nemec (46' Živa Rakovec). Trener: Zlatko Gabor. ŽNK Radomlje: Nuša Vidrih, Lea Dolinar, Maša Osojnik (90' Tajda Hlebec), Korina Janež, Zala Kuštrin, Sara Gradišek (71' Tija Vrhovnik), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Margit Kosirnik, Tinkara Testen (87' Nina McQuarrie), Laura Šenk (80' Neli Hofman). Trener: Aljaž Gornik.


FOTO: ŽNK Radomlje


59 views0 comments
bottom of page