top of page

RADOMLJANKE AKTIVNE V DRESU Z DRŽAVNIM GRBOM

Po članski reprezentanci, del katere je bila tudi Zala Kuštrin, sta se v tem tednu zbrali tudi mladinski selekciji Slovenije. Sedem kadetinj našega kluba je bilo povabljenih na trening reprezentance do 17 let, šesterica Radomljank pa je bila del zasedbe do 19 let, ki se je v Čatežu dvakrat pomerila z Bosno in Hercegovino.


Kadetinje so sezono 2020/21 zaključile s treningom v sklopu NZS centra. Selektorica Tina Kelenberger je v Čatež povabila Galo Dasovič Ravnik, Ano Gerjol, Jono Javorič, Nikki Kobal, Neo Podbevšek, Tajo Vrhovnik in Tiso Podkrajšek, Iza Svetlin pa je ostala na seznamu igralk na čakanju. Kadetska reprezentanca si je po treningu ogledala prvo tekmo Slovenije ter Bosne in Hercegovine.


Barve rumenih bojevnic so v dresu mladinske reprezentance predstavljale Margit Kosirnik, Nina Sofia McQuarrie, Nina Mele, Dairine Rovšek Skrnički, Tajda Hlebec in Daša Dolenšek. Živa Galjot je bila uvrščena na čakalno listo.


Sredin obračun mladinskih reprezentanc je postregel s šestimi zadetki. Po polovici srečanja je bolje kazalo varovankam Petre Mikeln, saj so vodile z dvema goloma prednosti, v nadaljevanju tekme pa se je slovenska mreža zatresla štirikrat. Dairine Rovšek in Tajda Hlebec sta dobili mesto v začetni enajsterici, v nadaljevanju so zaigrale še Nina Mele, Margit Kosirnik, Nina McQuarrie in Daša Dolenšek.


Bosni in Hercegovini je pripadla tudi druga preizkušnja (1:2), Slovenke pa so bile v izdihljajih tekme blizu remija. Vratarka nasprotnic je v sodniškem dodatku preprečila izenačenje Nine McQuarrie, ki je v igro vstopila v drugem polčasu. Ob Dairine in Tajdi je petkovo srečanje pričela tudi Daša Dolenšek.


"Po enem letu smo se zbrale tudi z reprezentanco in odigrale prijateljski tekmi. Opazil se je primanjkljaj enega leta, ekipa ni bila tako uigrana, kot bi si želeli in pričakovali. Seveda pa se učimo iz napak in poraz bomo vzele kot dobro lekcijo. V prihodnje bomo pazile, da ne ponovimo enakih napak," je po dveh preizkušnjah dejala Dairine Rovšek, ki je zaigrala na položaju desne bočne branilke.


V mladinski reprezentanci misli že usmerjajo proti jesenskim kvalifikacijam za evropsko prvenstvo: "Do kvalifikacij je zelo malo časa, zato bomo izkoristile vsako reprezentančno akcijo, da se dobro uigramo in pripravimo. Čaka nas še ogromno dela, vendar verjamem, da lahko s pravo zbranostjo pridemo še daleč."


Reprezentanci do 19 in 17 let se bosta znova zbrali julija.



138 views0 comments
bottom of page