top of page

Radomljanke morale priznati premoč Krimovkam

Tretji krog slovenske ženske nogometne lige je prinesel derbi v Ljubljani. ŽNK Krim Rolljet je gostil ekipo ŽNK Radomelj in po tekmi preobratov slavil s 3-2. Prva nastopa v rumenem dresu sta vpisali Barbara Kunej in Gloria Alič.



ekipa Krima je po dveh spomladanskih zmagah proti Radomljankam tudi tokrat osvojil vse tri točke. Že uvodne minute so postregle s po enim nevarnim strelom na vsaki strani. Nika Pintarič in Tinkara Senica sta po strelih znotraj kazenskega prostora zatresli zunanji mreži. Prvič se je mreža zatresla po pol ure igre, ko je po predložku s prostega strela z desne strani z glavo zadela Lucija Grad.


Še pred koncem prvega polčasa so rumene pripravile preobrat; po igranju z roko vratarke Maje Zajc zunaj kazenskega prostora je v 38. minuti s prostega strela z roba šestnajstmetrskega prostora mrežo domačih razparala Zala Kuštrin. Le dve minuti kasneje je Zala še enkrat zatresla mrežo domačih, tokrat po globinski podaji in strelom z osemnajstih metrov.


Drugi del tekme so odločneje začele igralke Krima in po petih minutah igre izenačile. Po globinski podaji je Nika Pintarič rezultat poravnala na 2-2. Domačinke so še naprej odločno napadale gol Radomljank, ki se niso mogle otresti pritiska. Tako je v 65. minuti do nevarnega strela prišla Nina Šmid, ki je z osemnajstih metrov žogo poslala malce mimo leve vratnice.


Kazen za Radomljanke je sledila v 67. minuti, ko je prosti strel s štiridesetih metrov odlično izvedla Monika Kastelec in tako pripravila še drugi preobrat na tekmi. tri minute kasneje bi lahko domačinke zadele še četrtič, a je Nina Šmid zgrešila prazen gol. Radomljanke so nato le pritisnile na vrata domačih, a si resnejšega zaključnega strela niso pripravile.


Radomljanke v bližnji prihodnosti čaka naporen ritem tekem, saj v nedeljo gostujejo v Ajdovščini pri istoimenski ekipi, v četrtek bodo odigrale pokalno srečanje proti Olimpiji, v nedeljo pa nato gostijo ekipo Pomurja.


3. krog slovenske ženske nogometne lige, Igrišče Krim


ŽNK Krim Rolljet - ŽNK Radomlje 3-2 (1-2)

Gledalcev: 100 Strelke: Grad 30., Pintarič 50., Kastelec 67.; Kuštrin 38., 40. Kartoni: Žganec; Osmanagić. Sodnice: Mediha Durić 8Glavna sodnica), Staša Špur, Tanja Vrabel (pomočnici). Delegat: Janez Mohar.


ŽNK Krim Rolljet: Zajc, Turk (K), Žganec, Kastelec, Petrič (Kepa 88.), Kutnjak, Intihar (Kovačič 46.), Grad, Šmid (Kavčič 79.), Lavrenčič (Sušnik 46.), Pintarič (Pernat 88.). Na klopi: Rus, Trdan. Trener: David Fekonja. ŽNK Radomlje: Galjot, Čagran, Butković, Gruden, Osmanagić, Dolenšek, Golob (K), Kavšak (Kunej 69.), Senica (Florjančič 74.), Kuštrin, Alič. Na klopi: Maruša Jereb, Urankar. Trener: Bojan Taneski.


A.S. Foto: Tomaž Strgar

78 views0 comments
bottom of page