top of page

Radomljanke pomlad odprle z zmago

Updated: Mar 12, 2019


Igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje so se iz Novega mesta vrnile z zmago.

Drugi marčevski konec tedna je pomenil začetek spomladanskega dela v SŽNL. Igralke Moje-lece.si Radomlje so se tokrat odpravile v Novo mesto, kjer so proti ljubljanskemu Krimu odigrale tekmo 13. kroga SŽNL.


V ekipi Radomljank so se tokrat predstavile vse štiri novinke rumenem taboru: Melania Pasar, Adrijana Mori, Jasna Osmanagić in Manca Suhoveršnik. Slednja je že v četrti minuti prišla do velike priložnosti v četrti minuti srečanja, ko je po podaji v prazen prostor slabo zadela žogo, ki je nato končala mimo vrat. Radomljanke so bile podjetnejše in si pripravile kar nekaj priložnosti za zaključni strel, a so bili le-ti nenatančni.


Krimovke so do prvega zaključnega strela prišle po slabe pol ure igre, ko je Jana Intihar z desne strani žogo poslala v stransko mrežo. Že nekaj minut kasneje pa so prišle do vodstva; Nika Babnik prišla do žoge približno petindvajset metrov od vrat Radomljank in z natančno odmerjenim udarcem zadela v desni zgornji kot vrat rumenih.


Vodstvo domačih je le še spodbodlo Radomljanke, ki so se v nadaljevanju igre še bolj odločno podale v lov za izenačenjem, a so Krimovke dobro zapirale poti do gola. Po uri igre pa so naše igralke le dočakale izenačenje. Po prodoru po desni strani je Sara Adam poslala nizko žogo v sredino, kjer pa se je najbolje znašla debitantka v članski kategoriji Manca Suhoveršnik in žogo poslala v nebranjeno mrežo.


Radomljanke so nato krenile po vse tri točke in nanizale kar nekaj zaključnih strelov. Dvanajst minut po prvem zadetku rumenih pa je končni rezultat postavila kapetanka Karmen Ulbin, ki je z desne strani z vrha kazenskega prostora zadela z diagonalnim strelom v daljši kot vratarke Jone Miletić. Radomljanke bi lahko zmagale še z višjo razliko, a je pred Kaltrino Shaqiri v zadnjem trenutku posredovala ena od domačih branilk, Kaji Bratina pa je veselje preprečila vratnica. V zaključku tekme se je predstavila še ena novinka, in sicer povratnica v prvo žensko slovensko ligo, Ana Golob.


Radomljanke se tako iz Novega mesta vračajo z vsemi tremi točkami, kar je pred nadaljevanjem prvenstva najpomembneje. Naslednjo nedeljo se bodo na domačem igrišču ob 13h pomerile z ekipo Cerkelj, ki je za spomladanski uvod premagala ekipo Ajdovščine s 5-2.


13. krog slovenske ženske nogometne lige, Stadion Portoval (umetna trava) ŽNK Krim Rolljet - ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-2 (1-0) Gledalcev: 30 Strelke: Babnik 30.; Suhoveršnik 60., Ulbin 72. Sodnice: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Slađana Jovičić, Sara Mask (pomočnici). Delegat: Josip Fabina.


ŽNK Krim Rolljet: Miletić, Turk (K), Babnik (Rus 85.), Kastelec, Kutnjak (Kavčič 75.), Lavrenčič (Kepa 69.), Kavšek, Grad, Intihar, Šmid (Kozina 65.), Petrič. Na klopi: Andlovic, Blažič, Zajc. Trener: David Fekonja. ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Ulbin (K), Boh, Klopčič, Čagran, Gadnik, Kuštrin, Suhoveršnik (Golob 85.), Mori, Adam (Shaqiri 72.), Osmanagić (Bratina 83.). Na klopi: Jagarinec, Florjančič, Udovič, Butković. Trener: Gregor Mohar.

89 views0 comments

Comments


bottom of page