top of page

Radomljanke s sedmico odpravile Ajdovščino

Po reprezentančnem premoru se je tekmovanje v ženski nogometni ligi vrnilo na zelenice. Po prvenstvenih porazih proti Olimpiji, Mariboru in Pomurju so Radomljanke tokrat gostile ekipo Ajdovščine. Po prvem polčasu so imele rumene v roki minimalno vodstvo, v drugem polčasu pa so stopile na plin in šestkrat zadele.


Radomljanke so od začetka narekovale tempo igri, prva priložnost pa se je ponudila gostjam, ko je Gaja Bizjak pobegnila obrambi, še pred zaključnim strelom pa je žogo z dobrim posredovanjem izbila Daša Dolenšek, vratarka Živa Galjot pa jo je na koncu ukrotila.

V dvajseti minuti srečanja je Zala Kuštrin prodrla po leve krilu in poslala podajo na oddaljeno vratnico, kjer je žogo v mrežo pospravila Jasna Osmanagić. Šestnajst minut kasneje je po kotu z desne strani do strela prišla Karmen Ulbin, izkazala pa se je vratarka Ajdovk Jana Ličen, ki je žogo odbila.


V nadaljevanju tekme so Radomljanke iskale drugi zadetek, ki je prišel v 58. minuti, ko je svoj prvi gol na tekmi dosegla Zala Kuštrin. V razmaku desetih minut so rumene dosegle širi zadetke. Zala Kuštrin znova udarila v 65. minuti, kapetanka Eva Vodušek je mrežo zatresla s preciznim strelom z roba kazenskega prostora, Karmen Ulbin pa je po kotu Sare Gruden zadela z glavo. Končni rezultat je z goloma v 71. in 73. minuti postavila Zala Kuštrin, podaji za gol pa sta prispevali Sara Gruden in Tina Jesenovec.

Radomljanke se tokrat dva konca tedna ne bodo podale na zelenice, v devetem krogu pa jih čaka gostovanje pri ljubljanskem Krimu, s katerimi so v jesenskem delu prvenstva doma remizirale z 1-1.



7. krog Slovenske ženske nogometne lige,

Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje – Ajdovščina 7-0 (1-0)

Strelke: Osmanagić 20., Kuštrin 58., 65., 71., 73., Vodušek 61, Ulbin 68.

ŽNK Radomlje: Galjot, Kličić, Jereb (Knez 83.), McQuarrie, Ulbin, Dolenšek (Vrhovnik 72.), Kuštrin, Vodušek (K), Mele (Jesenovec 57.), Gruden (Gerjol 81.), Osmanagić (Hlebec 66.). Na klopi: Stjepanović. Trener: Aljaž Gornik.


Ajdovščina: Ličen (Bric 46.), Pelicon, Bucik, Ušaj (K), Velikonja, Jerkič, Ferjančič, Capuder, Bizjak (Kiralj 66.), Čibukčić, Maksimović (Lah 16.). Trener: Luka Kompara.

A.S. Foto: Tomaž Strgar

71 views0 comments
bottom of page