top of page

RADOMLJANKE TUDI V TEH DNEH NAVDUŠEVALE V DRESU SLOVENIJE

Septembra je bil poln reprezentančnih aktivnosti, v teh dneh sta bili dejavni izbrani vrsti do 15 in 17 let. Radomljanke so dobro delo v klubu potrdile tudi v dresu Slovenije.

Državna selekcija do 15 je v Bosni in Hercegovini osvojila UEFA razvojni turnir. Mlade Slovenke so na prvi tekmi po izvajanju kazenskih udarcev premagale domačinke, mrežo katerih je v rednem delu tekme zatresla Taja Strgar. Nato sta sledili še dve visoki zmagi, Albanke so klonile z 12:1. Ob Taji Strgar so dvakrat zadele še Ula Osolnik, Tajda Mujezinović in Neža Žagar, zadetek pa sta prispevali še Taja Jakopič in Ayla Skenderović.


Reprezentanca Slovenije je zmago na UEFA razvojnem turnirju potrdila še z eno zmago, s sedmimi goli je padel še Luksemburg. Obramba nasprotnic ni uspela zaustaviti Taje Strgar, ki je v polno merila kar štirikrat, dvakrat pa je bila natančna še Ula Osolnik. Ob že naštetih Radomljankah je dres s slovenskim grbom nosila še Nika Slapnik, zaradi poškodbe pa je doma ostala Kaja Prelovšek.


V začetku tega tedna se je zbrala tudi kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V izbrano vrsto do 17 let je bilo vpoklicanih kar deset igralk ŽNK Radomlje Medex, Slovenke pa so tudi z izdatno vlogo rumenosrčnih igralk dobile obe tekmi z Madžarsko.


Prvo srečanje na madžarskih tleh sta v korist Slovenije odločili Špela Gerbec in Katjuša Kern, ki se je zadetka veselila tudi na povratni tekmi v Cerkvenjaku. Drugo zmago je z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo potrdila Gala Dasović Ravnik.


Za Slovenijo so zaigrale še Naja Poje Mihelič, Lea Dolinar, Nuša Vidrih, Alicija Brinovec, Taia Doles, Tinkara Testen in Maja Madon.

FOTO: ŽNK Radomlje


18 views0 comments
bottom of page