top of page

RADOMLJANKE VSTOPILE V PRIPRAVE NA NADALJEVANJE SEZONE

Zimski počitek je zaključen, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je vrnila v delovni ritem. Tudi zahvaljujoč požrtvovalnosti vzdrževalne službe Športnega parka Radomlje, ki je dobila boj s snežno odejo na zelenici, so se pričele priprave na drugi del sezone.

Po uvodnem ponedeljkovem treningu so se rumenosrčni zasedbi v torek pridružile še dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET. Aljaž Gornik in Karmen Ulbin sta na treningu pozdravila sedemindvajseterico igralk. Nekaj deklet je zimski premor izkoristilo za odpravo težav s poškodbo, zato se bodo treningom priključila naknadno. Sta pa s soigralkami znova vadili Tajda Hlebec in Nea Podbevšek, prva je nazadnje igrala v začetku oktobra, druga pa je zaradi zdravljenja poškodbe izpustila jesenski del sezone.


»Stanje je dobro. Opazno je, da so se dekleta spočila in so željna novega dokazovanja. Zavedajo se, da nas čaka zahtevna pomlad, kar si vsi skupaj želimo. Izzvani bomo vsake tri dni, saj bomo igrali zgolj zahtevne tekme. To je pravo okolje, v katerem se lahko dekleta maksimalno dokažejo oziroma jih to okolje sili v to, da vsak dan dajejo vse od sebe. To je tudi edino pravilno in smiselno, če želijo delati kariere in biti profesionalne športnice,« je uvodoma dejal trener Gornik.


Tudi to zimo je bilo delu s člansko ekipo priključenih nekaj mlajših deklet: »Že nekaj časa ponavljamo, da imamo v mlajših selekcijah kluba ogromno deklet, s katerimi kakovostno delamo. Cilj je, da dekleta pridejo v člansko ekipo, najdejo svoj prostor pod soncem in tukaj storijo korak naprej. Klub tej filozofiji sledi že nekaj let in to počne zelo uspešno. Vsi kazalniki kažejo, da smo klub, ki proizvede največ mladih igralk in ponudi priložnost, da se lahko razvijejo. S strani igralk dobivamo pozitiven odziv, saj priložnost v veliki meri dobro izkoriščajo ter s tem dvigujejo kakovost in svojo ceno.«


Čeprav je uvodni del priprav tradicionalno namenjen izboljšanju fizične pripravljenosti, rumenosrčne v treninge vključujejo tudi žogo. »Začenjamo s kondicijsko pripravo, v smislu razvoja osnovne vzdržljivosti in moči, a so treningi prepleteni s taktično-tehničnimi elementi. Ves čas treningov povezujemo koncept igre v napadu in obrambi, hkrati pa razvijamo kondicijsko pripravo. To je pogoj, da taktična ideja pride do izraza, v igri pa bo to pomembno, da bodo dekleta celotno pomlad zdržala na visoki ravni. Iščemo stalnico, ki je jeseni nekajkrat zmanjkala, saj so bila dekleta zelo obremenjena s klubskimi in reprezentančnimi aktivnostmi. Na tem delamo tekom zimskega pripravljalnega obdobja, ko bomo skušali odigrati čim več tekem z močnimi nasprotnicami iz tujine in s kakšno fantovsko selekcijo, da bo izziv še večji,« je ob začetku priprav še dejal strateg Radomljank.


Prva pripravljalna preizkušnja bo na sporedu ob koncu drugega tedna priprav, ko bo nasprotnik avstrijski UDFC Hof bei Straden, v vrstah katerega igra nekaj bivših Pomurk. Potrjenih je še nekaj mednarodnih preizkušenj s prvoligaškimi klubi, več o tem pa v prihodnjih dneh, ko bomo predstavili tudi kadrovske spremembe v ekipi.


Spomnimo, Radomljanke po jesenskem delu sezone zasedajo tretje mesto ŽNL Triglav Zdravje, prebile pa so se tudi v pokalni polfinale.

FOTO: ŽNK Radomlje


72 views0 comments
bottom of page