top of page

Reprezentanca do 17 let končala z nastopi v Italiji


Slovenska eprezentanca do 17 let po tekmi z Islandijo. (Foto: NZS)

Reprezentantke izbrane vrste do 17 let so zaključile z elitnim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V Firencah so odigrale tekme proti Danski, Italiji in Islandiji. V reprezentanci igrajo tudi tri Radomljanke, Manca Suhoveršnik, Sara Gradišek in Sara Adam.


Za uvod so se pomerile z Dankami in iztržile neodločen rezultat (1-1). Oba gola sta padla v uvodnih minutah tekme; najprej so povedle Danke prek Rebekke Frost Frederiksen v sedmi minuti srečanja, za izenačenje pa je štiri minute kasneje po podaji Nine Kajzba poskrbela Manca Suhoveršnik, ki se je le nekaj minut znova znašla v priložnosti, a so danske branilke nad njo storile prekršek. V drugem delu igre se je na obeh straneh stresel okvir gola, pri Slovenkah je bila le nekaj centimetrov od zadetka oddaljena Sara Gradišek.


Drugo kvalifikacijsko tekmo so odigrale v nedeljo proti domači reprezentanci Italije in srečanje izgubile z 0-2. Tudi na tej tekmi so se v prvi enajsterici znašle vse tri Radomljanke, pri minimalnem vodstvu Italije se je v izvrstni priložnosti znašla Sara Adam, a je italijanska vratarka strel uspela obraniti.


Za zaključek kvalifikacij pa so slavile z minimalnim rezultatom proti reprezentanci Islandije. Slovenke so imele v prvem delu igre pobudo, obe vratarki pa sta se kar nekajkrat znašli na preizkušnji. Dve minuti pred koncem srečanja pa je zmagoviti gol dosegla Manca Suhoveršnik, na srečanju pa je od prve minute pričela tudi Sara Gradišek, Sara Adam pa je tekmo zaradi bolezni spremljala s tribune. ŽNK Radomlje so imele tudi v štabu reprezentance svojo predstavnico in predstavnika: nad igralkami so tako bdeli Monika Boh, Valentin Vidergar in Zvone Čosić. Slovenke so elitni del kvalifikacij sklenile na drugem mestu, na evropsko prvenstvo pa se je uvrstila reprezentanca Danske.



A.S. Foto: NZS

45 views0 comments
bottom of page