top of page

RUMENOSRČNE STAVIJO NA MLADE

Ženski nogometni klub Radomlje stavi na mlade! Tudi v nadaljevanju sezone bodo priložnost za dokazovanje dobile mlade igralke, v dresu članske ekipe se vse bolj uveljavljajo tudi obetavne kadetinje.


Na prvi pripravljalni tekmi s fantovsko selekcijo Nogometnega kluba Bravo U14 je za člansko ekipo Radomljank zaigrala peterica kadetinj. Med njimi so bile tudi tri predstavnice generacije 2006, ki bodo pravico nastopa v članskih tekmovanjih dobile v letošnjem letu, ko bodo dopolnile 16 let.


Že jeseni je vidno vlogo v članski zasedbi rumenosrčnih odigrala Maša Osojnik. Po stažu še kadetinja je vseh 11 tekem, ki jih je odigrala, pričela v začetni enajsterici. Krilna igralka se lahko pohvali s četrto najvišjo minutažo, s petimi zadetki pa je za Zalo Kuštrin najuspešnejša strelka jeseni.


"Počutim se odlično, dekleta so me zelo lepo sprejele. Sem članica začetne enajsterice. Zelo veliko mi pomeni, da mi trener ponudi takšno zaupanje in me uvršča v začetno enajsterico," pravi šestnajstletnica, ki dodaja, da se klubski cilji v nadaljevanju sezone ne spreminjajo. S soigralkami želi na vsaki tekmi dati vse od sebe.


V minulem letu se je v SŽNL predstavila tudi Ana Gerjolj. Pravtako še kadetinja je v jesenskem delu prvenstva zaigrala na sedmih ligaških tekmah, v drugem delu sezone pa bo nastopala le še v zasedbi trenerja Aljaža Gornika.


"V veliko čast mi je, da lahko igram za člansko ekipo, saj se mi zdi, da lahko precej bolj napredujem kot v kadetski selekciji. Lahko povem, da bomo na vsaki tekmi šle na zmago," sporoča Ana, ki tako kot Maša nosi tudi dres kadetske reprezentance Slovenije.


Več o tem, kaj po uvodnih tednih priprav pravita mladi igralki rumenosrčnih, pa v priloženih posnetkih.

FOTO: Tomaž Strgar


31 views0 comments
bottom of page