top of page

S PRVAKINJAMI V FAZANERIJI

Članska zasedba ŽNK Radomlje Medex bo pred reprezentančnim premorom gostovala v Murski Soboti. Dvoboj z državnimi prvakinjami Pomurkami bo odigran v Fazaneriji in pred kamerami Planet TV.

Radomljanke v obračun šestega kroga ŽNL Triglav Zdravje vstopajo s štirimi zmagami, z 12 točkami pa zasedajo drugo mesto lestvice. Brez oddane točke so na vrhu ravno nedeljske nasprotnice, ki na petih tekmah še niso oddale točke. Beltinčankam tudi tokrat pripada vloga favoritinj, a so rumenosrčne borke tudi v minuli sezoni dokazale, da lahko namučijo devetkratne državne prvakinje.


»Ne glede na to, s kom igramo, gremo v vsako tekmo z enakim pristopom ter ciljem, da odigramo najboljše, kar zmoremo. Najbolj nevarne bomo s tem, da ohranimo zbranost čez celotno tekmo, ne samo za določen čas,« pred gostovanjem na prekmurski ravnici razmišlja Lea Dolinar.


Kot že zapisano, bo srečanje vodilnih ekip državnega prvenstva zaradi zasedenosti igrišča v Beltincih odigrano v Murski Soboti. Obračun na zelenici Fazanerije bodo pospremile tudi kamere Planet TV. Je to dodatna spodbuda ali pritisk? »Igranje na stadionu Fazanerija in še pred kamerami je hkrati motivacija in tudi pritisk. Veseli me, da se ženski nogomet tako razvija, da imamo tudi me za tekme precej boljše pogoje, kot so jih imela starejša dekleta,« odgovarja Štajerka.


Četa trenerja Aljaža Gornika si je po tem, ko je izgubila z Ljubljano, samozavest povrnila z nedeljsko zmago na Kodeljevem. Radomljanke so se odlično znašle v zahtevnih razmerah za igro: »S takšnimi tekmami si lahko dvigneš samozavest, uspelo pa nam je ravno zaradi pristopa, saj smo kljub predhodnemu porazu v tekmo šle z zbranostjo in željo po dobri igri.«


Lea je ena od sedmih kadetinj, ki so v letošnji sezoni že zaigrale za člansko selekcijo ŽNK Radomlje Medex, v kateri je debitirala spomladi in doslej zbrala deset nastopov. »Na vsaki tekmi se naučim nekaj novega, pridobivam izkušnje. Mi je pa zdaj precej lažje igrati, ko sem se malo že navadila na razlike med kadetsko in člansko ligo,« še pravi šestnajstletnica.


Obračun Beltinčank in Radomljank se bo pričel ob 16. uri, potek srečanja pa bo nadzirala glavna sodnica Mediha Durić.

FOTO: Tomaž Strgar


79 views0 comments

Comments


bottom of page