top of page

SELEKCIJI DU15 IN DU17 USPEŠNO V NOVO SEZONO

V prejšnjem tednu sta v novo sezono zakorakali tudi selekciji ŽNK Radomlje DU15 in DU17. Starejše deklice so premagale ŽNK MB Tabor in ŽNK Ledine, kadetinje pa so bile uspešne v dvoboju z ŽNK Šentjur.

Kadetska selekcija je v prvem krogu državnega prvenstva gostovala v Rogatcu. V mreži Šentjurčank je končalo deset žog, devet v prvem polčasu. S petimi zadetki je bila najučinkovitejša Nikki Kobal, Lori Škulj pa je povratek po poškodbi kronala z dvema goloma. Debi v rumenem sta z zadetkom obogatili Katjuša Kern in Lea Dolinar, ob njima so dres Radomelj prvič oblekle še Nuša Vidrih, Nika Bazjak, Taia Doles in Naja Poje Mihelič.


ŽNK ŠENTJUR DU17 - ŽNK RADOMLJE DU17 0:10 (0:9)

Strelke: Nikki Kobal (4′, 15′, 24′, 30′, 32′, 53′), Katjuša Kern (7′), Lori Škulj (19′, 34′), Lea Dolinar (22′)

ŽNK Radomlje: Nuša Vidrih, Jona Javorič, Lea Dolinar (41′ Alicija Brinovec), Nika Bazjak, Nikki Kobal, Taja Vrhovnik (61′ Taia Doles), Ana Gerjolj, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Lori Škulj (54′ Ajda Zajc), Naja Poje Mihelič (41′ Špela Gerbec).


Selekcija do 15 let je že v sredo dobila preizkušnjo v Mariboru. S tremi zadetki se je v prvem nastopu v rumeni opravi izkazala Ana Marija Kršljin Stojić, zadetek k zmagi pa so prispevale še Špela Gerbec, Ajda Zajc in Taia Doles.


MB TABOR DU15 - ŽNK RADOMLJE DU15 1:6 (0:5)

Strelke: Angelika Rukav (55'); Ana Marija Kršljin Stojić (6', 27', 33'), Špela Gerbec (13'), Ajda Zajc (23'), Taia Doles (53')

ŽNK Radomlje: Katja Prelovšek, Lara Volavšek, Ula Osolnik, Brina Omejec-Židan, Taia Doles, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojić, Alicija Brinovec, Kaja Poglednik, Nika Slapnik.


Starejše deklice so bile uspešne tudi v drugem krogu državnega prvenstva. V Radomljah so gostovale Ledine, ki so z goloma Sare Vegelj dvakrat povedle. Prednost gostujoče ekipe sta izničili Ana Marija Kršljin Stojić in Taia Doles, za minimalno zmago pa je v 58. minuti zadela Ana Marija Kršljin Stojić.


ŽNK RADOMLJE DU15 - ŽNK LEDINE DU15 3:2 (0:1)

Strelke: Ana Marija Kršljin Stojić (32′, 58′), Taia Doles (38′); Sara Vegelj (9′, 35′)

ŽNK Radomlje: Katja Prelovšek, Lara Volavšek, Nika Slapnik, Taia Doles, Ula Osolnik, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojić, Alicija Brinovec, Jona Javorič, Kaja Poglednik, Anamarija Mušič.


Konec tedna s tekmovanjem pričenja selekcija DU13, v soboto prvi turnir gosti ŽNK Krim. Starejše deklice v nedeljo gostujejo v Renčah, kadetinje pa bodo tekmo drugega kroga s Krimom odigrale 15. septembra.


60 views0 comments
bottom of page