top of page

ŠPELA RUČMAN: ŽELJA JE, DA SE DEKLETA UČIJO IN NAPREDUJEJO, HKRATI PA TUDI UŽIVAJO V IGRI

V začetku letošnjega leta smo v rumenosrčni druščini pozdravili še en znan obraz. Špela Ručman, sicer nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Radomlje, je okrepila trenerski štab mlajših klubskih selekcij.

Špelo lahko od januarja srečate na treningih selekcije DU11, pri kateri sodeluje s Katarino Gadnik. Kakšni so vtisi po vrnitvi med rumene? »Zagotovo se je lepo vrniti v klub, v katerem sem začela z igranjem nogometa. Predvsem mi je v veselje spet sodelovati z dekleti, s katerimi sem že igrala, čeprav zdaj v drugačni vlogi. Dekleta selekcije DU11 so me lepo sprejele, vidi se, da si želijo novega znanja in pridno trenirajo,« odgovarja novinka v trenerski ekipi rumenosrčnih.

Zdaj trenerka, v preteklosti pa igralka Ženskega nogometnega kluba Radomlje. V tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije je prvič zaigrala v sezoni 2015/16, za mlajše selekcije rumenih pa je igrala 71 tekem. V sezoni 2018/19 je prvič okusila tudi igranje v članski konkurenci: »Igralske izkušnje so nedvomno zelo koristne pri delu trenerke. Razumem, kako se igralke počutijo na igrišču, saj sem bila tudi jaz enkrat na njihovem mestu.«

Kaj so glavni poudarki na treningih selekcije DU11? »S Katarino želiva, da se dekleta učijo in napredujejo, hkrati pa tudi uživajo v igri. Poudarki so predvsem na razvoju motoričnih sposobnosti in gibalne vsestranosti ter tehniki, seveda pa krepimo tudi ekipni duh,« razkriva Špela, ki na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani študira fizioterapijo. Letos bo, če se bo vse izšlo po načrtih, tudi diplomirala.

Prejšnji semester je v okviru izmenjave Erasmus + opravljala na Universidad CEU San Pablo v Madridu, zato se je kot trenerka selekciji DU11 pridružila sredi sezone in ne že poleti.

Trenerske izkušnje je že nabirala v Nogometnem klubu Mengo 28, v katerem je aktivna tudi trenutno: »Kot trenerka še vedno delujem tudi v NK Mengo 28, pri selekcijah fantov U7 in U8. Zagotovo je delo z dekleti drugačno od dela s fanti, cilji treningov pa se razlikujejo tudi glede na njihovo starost, vendar upam, da bom lahko izkušnje od tam prenesla tudi sem.«

»Ne vem še, kam me bo trenerstvo pripeljalo v naslednjih letih, vem pa, da želim v stiku z nogometom ostati tudi v vlogi fizioterapevtke,« Špela še pravi o ciljih v prihodnosti.

V Ženskem nogometnem klubu Radomlje smo veseli, da je delovanje mlajših selekcij kluba s projektom NLB šport mladim znova podprla Nova Ljubljanska banka.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


302 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page