top of page

TOČKE POMURKAM, RADOMLJANKAM NOVA KORISTNA LEKCIJA

Igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex so po dvoboju v soboški Fazaneriji za zmago čestitale aktualnim državnim prvakinjam. Mlada zasedba je v obračunu s Pomurkami pridobila nove koristne izkušnje.

Radomljanke, ki so se Beltinčankam zoperstavile brez Sare Gradišek in Margit Kosirnik, so se hitro znašle v zaostanku. V tretji minuti je po akciji Kaje Korošec zadela Anja Eferl. Lara Klopčič je v 11. minuti, ko je izvedla prosti strel, zatresla okvir gola Radomelj, dve minuti zatem pa je prvič odlično posredovala Nuša Vidrih. Vratarka Radomelj je udarec Anje Eferl preusmerila v prečko in kot. Šestnajstletnica v golu Radomelj je v 19. minuti preprečila povišanje vodstva, saj je strel Kaje Korošec s konicami prstov izbila mimo vrat.


Beltinčanke so se drugič veselile v 22. minuti, ko je Kaja Korošec kaznovala napako v obrambi Radomelj. Mreža rumenosrčnih se je tretjič zatresla dve minuti pred koncem polčasa, ko je z desne strani kazenskega prostora spretno zadela Špela Kolbl.


Nuša Vidrih se je izkazala tudi kmalu po odmoru, ko je je po zgolj nekaj sekundah igre dobila soočenje z Anjo Eferl, pet minut zatem pa je ukrotila še strel Špele Kolbl. So pa Pomurke v 51. minuti zadele še četrtič, z vrha kazenskega prostora je bila natančna Kaja Korošec.


Mlada čuvajka radomeljske mreže je dobro predstavo potrdila tudi v 60. minuti, ko je z novo parado preprečila zadetek Lare Klopčič in njej poskus preusmerila preko gola. Po kotu so Beltinčanke zadele petič, po izbiti žogi je bila z 18 metrov uspešna Špela Kolbl. Pod zadnji zadetek gostiteljic se je v 65. minuti podpisala Noelle Vilčnik, ki je v igro vstopila zgolj nekaj sekund pred tem.


Radomljanke so se sprostile v zaključni fazi srečanja. Nina McQuarrie je v 80. minuti z razdalje merila mimo vratnice, pet minut kasneje pa je Lea Dolinar udarila preko domačih vrat. V naslednji minuti je bila najbližje golu Tinkara Testen, ki je po strelu z vrha kazenskega prostora zatresla prečnik. Tik pred koncem je bila z razdalje nevarna še Katarina Gadnik, za konec pa je Nuša Vidrih zaustavila protinapad Neli Hofman.


»Veseli dejstvo, da smo nudili dober odpor, čeprav nismo bili v popolni postavi in je ekipa izredno mlada. Pomurje si ni ustvarjalo veliko priložnosti, kar je spodbudno, tisto, kar so si nasprotnice pripravile, pa smo kakovostno obranili. Manj veseli pa smo s tem, da smo po nepotrebnem storili nekaj napak in nasprotnicam podarjali situacije za zadetek. To je tisto, kar želimo popraviti na takih tekmah. To je stvar psihologije in izkušenj, saj nimamo zgolj ene ali dveh mladih igralk, ampak je večina stara 16 ali 17 let. Dekleta morajo odigrati čim več takšnih tekem, da bodo pridobila samozavest in tekmicam ne bomo podarjali nič. Pohvale za to, da je ekipa ostala v konceptu in so se dekleta potrudila po najboljših močeh, rezerve pa so v tem, da nič ne podarjamo nasprotnicam, z izkušnjami pridobimo samozavest in takšne tekme odigramo bolj konkretno,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik, celotni izjavi pa lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.


Rumene se bodo po reprezentančnem premoru na domačem igrišču pomerile z ljubljansko Olimpijo.


ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK RADOMLJE MEDEX 6:0 (3:0)

Strelke: Anja Eferl (3'), Kaja Korošec (22', 51'), Špela Kolbl (43', 60'), Noelle Vilčnik (65').

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Iva Kocijan, Živa Rakovec (85' Zala Balažic), Evelina Kos (73' Ines Sok), Špela Rozmarič, Tija Šoštarič Karič, Lara Klopčič, Kaja Korošec, Kaja Horvat (85' Ema Horvat), Lucija Kos (73' Neli Hofman), Špela Kolbl, Anja Eferl (65' Noelle Vilčnik). Trener: Amir Karić.

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Naja Poje Mihelič, Tinkara Testen, Katarina Gadnik, Ana Gerjolj (71' Ula Omerzu), Laura Šenk, Lea Dolinar, Ajda Kličić (55' Tisa Podkrajšek), Tajda Hlebec (87' Lori Škulj), Maša Osojnik, Nina McQuarrie. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk


31 views0 comments
bottom of page