top of page

Točka proti Olimpiji vlila samozavest

Radomljanke se po točki v preteklem krogu proti Olimpiji v gosteh (3-3) pripravljajo na nedeljski obračun proti Beltinčankam, ki so si že zagotovile naslov prvakinj. Pred tekmo članic pa se bodo za točke spopadle tudi kadetinje obeh klubov.


Foto: Tomaž Strgar

Nedeljsko tekmo proti Olimpiji so bolje odprle domačinke, ki so povedle že v prvi minuti prek bivše Radomljanke Ane Milović. Ta je izkoristila nepazljivost v obrambi rumenih in zadela z močnim strelom z dvajsetih metrov v zgornji levi kot vrat gostij. Po polovici igre v prvem polčasu je še enkrat udarila Ana Milović. Tokrat je po globinski žogi obšla vratarko Radomelj Melanio Pasar in povišala vodstvo domačih.


V drugi del igre so odločneje vstopile Radomljanke, ki so rezultat znižale v tretji minuti nadaljevanja. Po predložku s prostega strela se je najprej žoga v kazenskem prostoru nekoliko odbijala, dokler je ni v mrežo Pie Božič poslala Ana Golob za svoj prvenec v rumenem dresu. Osem minut kasneje pa se je tekma začela znova, saj je po prekršku Maruše Česnik nad Manco Suhoveršnik v kazenskem prostoru z najstrožje kazni zanesljivo zadela Katarina Gadnik.


S tem pa preobratov na tekmi ni bilo konec; Ljubljančanke so ponovno povedle v 76. minuti, ko je odbita žoga končala pri še eni bivši Radomljanki Zali Vindišar, ki je zadela z natančnim strelom v nasprotni levi spodnji kot vrat. Šest minut pred koncem je točko rumenim prinesla Manca Suhoveršnik, ki je zadela znotraj kazenskega prostora.


Osvojena točka je dekletom prinesla samozavest pred predzadnjo tekmo prvenstva proti ekipi GMT Telemach Beltinci. V nedeljo bo v radomeljskem Športnem parku dvojni spored, obakrat pa bosta na delu ekipi Radomelj in Beltincev. Ob 13. uri bo najprej tekma ekip DU17 med Radomljankami in Prekmurkami, ob 15h pa še tekma članic omenjenih ekip. Na lestvici 1. SŽNL vodijo Pomurke, ki so že osvojile naslov prvakinj za letošnjo sezono.


A.S. Foto: Tomaž Strgar

69 views0 comments
bottom of page