top of page

TUDI NA ZADNJI TEKMI BLIZU ZMAGE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zadnji tekmi sezone iztržila točko, čeprav je bila v dvoboju z ŽNK Ljubljano po dvakratnem vodstvu blizu zmage.

Aljaž Gornik je tudi v zadnjem krogu letošnje izvedbe ŽNL Triglav Zdravje pogrešal nekaj varovank, saj so tekmo izpustile Ajda Zajc, Maša Osojnik in Laura Šenk. Kljub temu so se rumenorčne znova izkazale z dobro predstavo in bile vnovič blizu zmage.


Mreža Ljubljane se je prvič tresla v tretji minuti srečanja, ko je Jona Javorič prodrla po desni strani igrišča, podajo pred gostujoča vrata pa je z bližine v gol pospravila Maja Madon. V osmi minuti je z lob udarcem zapretila še Noelle Vilčnik, a je žogo poslala preko vrat, nato pa so zapretile tudi Ljubljančanke. Maja Zajc je bila v 11. minuti na mestu po strelu Mirjam Kastelec, šest minut kasneje pa je Katjuša Kern ob pomoči vetra iz kota zatresla prečnik.


Gostje iz prestolnice so izenačile v 18. minuti, ko je Mirjam Kastelec izkoristila nezbranost radomeljske obrambe in poravnala izid. Ista igralka je bila štiri minute zatem nevarna še z glavo, a se je Maja Zajc ni pustila premagati. V 41. minuti se je mreža Ljubljane tresla še drugič, vendar gol Monike Kastelec ni obveljal. Kot kaže posnetek, je bilo pri določanju prepovedanega položaja izredno tesno.


V drugem polčasu je bilo priložnosti manj, so pa Radomljanke v 77. minuti terensko prevlado kronale z novim zadetkom. Rumene po prostem strelu Noelle Vilčnik najprej niso prišle do udarca, nato pa je Margit Kosirnik žogo kakšnih 23 metrov od gola nastavila Katarini Gadnik. Kapetanka Radomelj je sprožila iz prve in neubranljivo merila pod stičišče prečnika in leve vratnice.


Ljubljana je izenačila ob koncu 90. minute. Glavna sodnica Tjaša Misja je ocenila, da se nad Tinkaro Testen ni zgodil prekršek, Ljubljančanke pa so takoj zatem poravnale izid. Po podaji iz kota je bila z glavo uspešna Staša Čagran. Kljub temu se je Radomljankam v sodniškem dodatku ponudila priložnost za tretji zadetek, a je Margit Kosirnik po tem, ko je že izigrala Katarino Puš, zatresla le zunanji del mreže.


»Na koncu smo končali na četrtem mestu lestvice, so opazni veliki koraki naprej. Prejšnje sezone smo težko igrali izenačeno tekmo s Pomurjem ali Olimpijo, tokrat pa smo bili konkurenčni skozi celotno sezono. To so tisti veliki premiki, zaradi katerih sem zelo vesel,« je po zadnji tekmi ŽNL Triglav Zdravje 2022/23 dejal trener Aljaž Gornik.


S strategom rumenih se je strinjala tudi Katarina Gadnik: »Čeprav so bile tekme zelo težke, je bilo tudi dobro, ker smo igrale proti nam enakovrednim ekipam in smo se morale potruditi na vsakem srečanju. Vedno smo morale dati vse od sebe, ni bilo 'šparanja'. Če na koncu potegnem črto, je rezultatsko izpadlo manj dobro, lahko pa smo zadovoljne s tem, kaj smo pokazale. Tako moramo nadaljevati!«


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK LJUBLJANA 2:2 (1:1)

Strelke: Maja Madon (3'), Katarina Gadnik (77'); Mirjam Kastelec (18'), Staša Čagran (90').

ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Sara Gradišek, Margit Kosirnik, Tinkara Testen, Maja Madon, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Monika Kastelec, Noelle Vilčnik, Tajda Hlebec. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk


11 views0 comments
bottom of page