top of page

Predstavljamo ekipe, ki bodo sodelovale na UKI CUP-u

Updated: Feb 28, 2019

Bliža se UKI CUP 2019. V soboto se bo v Športnem parku Radomlje začel tradicionalni 8. UKI CUP. Vremenska napoved je odlična, vse je pripravljeno na začetek dvodnevnega mednarodnega turnirja. 39 ekip iz 7 držav, ki se bodo pomerile v štirih selekcijah, skupno bo odigranih kar 89 tekem!


Predstavljamo vam ekipe, ki bodo sodelovale na turnirju.


Članice ŠK Slovan Bratislava ženy trenutno zasedajo 2. mesto v slovaški prvi ligi, najboljši strelec njihovih moške članske ekipe pa je slovenski napadalec Andraž Šporar.

Letošnjega turnirja se bodo udeležile nogometašice WU15, ki so lani prvič klonile šele v finalu in si izborile odlično 2. mesto.

ŠK Slovan Bratislava

Ženski nogometni klub Rijeka bo nastopil v vseh štirih kategorijah, WU9, WU11, WU13 in WU15. Njihov največji uspeh v zgodovini UKI Cup-a je osvojitev prehodnega pokala leta 2017, prav tako se Ženski nogometni klub Rijeka lahko pohvali z udeležbo na vseh dosedanjih turnirjih UKI Cup. Verjamemo, da bodo nogometašice letos naredile vse, da bi se letos prehodni pokal vrnil v njihove roke.

ŽNK Rijeka

Predstavljamo tudi prvo slovensko ekipo. Z nami bodo neustrašne Hčere burje iz Dekleta ND Primorje Ajdovščina! Simpatične Ajdovke, ki z dobrim delom dosegajo vedno boljše rezultate in se lahko pohvalijo s kar nekaj reprezentantkami, se bodo letos dokazovale v kategoriji WU15, kjer bodo nedvomno v igri za najvišja mesta.

ND Primorje Ajdovščina

Veseli smo, da se je glas o turnirju razširil tudi v našo severno sosedo Avstrijo, od koder prihajajo dekleta iz SC Brunn/Geb. Nastopile bodo v treh kategorijah, WU13, WU11 in WU9, kar pomeni, da bomo imeli letos prvič mednarodno konkurenco tudi pri najmlajših nogometašicah!


SC Brunn/Geb

Iz Dalmacije bosta v Radomlje pripotovali dve ekipi deklet iz Ženski nogometni klub Split, ki bosta nastopili v kategorijah WU11 in WU13. Klub se lahko pohvali z odlično člansko ekipo, zato ne dvomimo, da ima tudi njihov podmladek visoke cilje!

ŽNK Split

Na letošnjem UKI CUP-u se nam bodo pridružile tudi temperamentne Italijanke, ki prihajajo iz kluba UPC Tavagnacco calcio femminile. Uspešen klub v prvi italijanski ligi zaseda 8. mesto, del članske ekipe pa sta tudi dve Slovenki, vezistka Maruša Sevšek in napadalka Kaja Eržen. Italijanke bodo nastopile v selekcijah WU13 in WU15.

Ekipa deklet U15 Tavagnacco

Letos se bo na turnirju predstavila tudi združena ekipa ŽNK Cerklje in ŽNK Ločan Škofja Loka. Edine predstavnice Gorenjske bodo svoje nogometne sposobnosti dokazovale v kategoriji WU11.

Nogometna šola ŽNK Cerklje, ki se bo na UKI CUP-u predstavila združena z ŽNK Ločan Škofja Loka

Dekleta ŽNK Ločan Škofja Loka, ki se bodo na UKI CUP-u predstavile združene z ŽNK Cerklje

Z nami bo prvič v zgodovini turnirja ekipa, ki prihaja z Madžarske! FTC Női Labdarúgás - Ferencvaroš, je eden najuspešnejših ženskih nogometnih klubov naših vzhodnih sosedov. Njihove barve bodo v Radomljah zastopala dekleta WU15.

FTC Női Labdarúgás - Ferencvaroš

Predstavljamo klub, ki je znan po svojem mednarodnem zimskem dvoranskem turnirju za dekleta vseh starosti, ŽNK Agram. Njihove članice se trenutno nahajajo na 3. mestu hrvaške prve lige, v Radomljah pa bodo nastopile igralke selekcij WU13 in WU15. Zagrebčanke so sicer že stare znanke našega turnirja, kar je razvidno s priložene fotografije.

ŽNK Agram

Svojo prvo udeležbo na UKI Cup-u bo letos zabeležil eden najmlajših ženskih nogometnih klubov v Sloveniji. Žnk Goričko Stanjevci Zmagovalke se lahko kljub svoji mladosti pohvali z velikim številom nogometašic, ki pridno nabirajo tekmovalne izkušnje, v Radomljah pa se bodo deklice predstavile v dveh kategorijah, WU9 in WU11.

Žnk Goričko Stanjevci Zmagovalke

V kategoriji WU11 bodo z nami tudi nogometašice iz Dekliški nogometni klub Trbovlje. To bo njihov prvi nastop na našem turnirju. Trboveljski klub sicer velja za enega mlajših v Sloveniji, vodstvo pa iz dneva v dan dokazuje, da se z dobrim delom in srčnostjo lahko pride zelo daleč.

Dekliški nogometni klub Trbovlje

Iz sosednje Hrvaške pričakujemo tudi Ženski nogometni klub 4 rijeke Karlovac. Dekleta so lansko leto nastopila v kategoriji WU15, letos pa bodo skupaj z njimi na UKI Cup prišle tudi nogometašice WU11, ki nogometne izkušnje nabirajo v ligi z dečki, tako da bodo v igri tudi za prehodni pokal.

Ženski nogometni klub 4 rijeke Karlovac

Iz Črne gore prihaja Nogometni klub Breznica. Nogometni klub Breznica je v zimskem času znan po vsakoletnem Turnirju prijateljstva Plevlja, na katerem sodelujejo tudi naše članice ️ Letos bodo tako kot v lanskem letu nastopili v kategoriji WU15, kjer se bodo potegovali za najvišja mesta.

Nogometni klub Breznica

Z nami bo tudiekipa Nogometna Škola Međimurje-Čakovec. Hrvatice so lani nastopile v selekciji WU15, letos na UKI CUP prihajajo kar s tremi ekipami in sicer v kategorijah WU13 in WU15. Hrvaška zasedba bo letos zelo pestra, s tremi ekipami bodo nedvomno v igri tudi za prehodni pokal.

Nogometna Škola Međimurje-Čakovec.

Po enoletnem premoru bo z nami ponovno ekipa ŽNK Krim RollJet. Borbene Ljubljančanke se bodo pomerile v kategoriji WU13 in nedvomno bodo v igri za najvišja mesta. Spodnja slika pa je nastala pred dvemi leti.

ŽNK Krim RollJet

Letos bo prvič z nami tudi ŽNK Savinja Pizzerija Oliva. Novo ustanovljen klub z novimi mladimi nogometašicami, ki bodo nastopile v kategoriji WU9 in WU11. V klubu pa odlično delajo tudi s starejšimi dekleti, ki letos nastopajo tudi v Ženska nogometna liga Peskokop Kepa. Pozdravljamo mlad klub in mlade nogometašice in se veselimo novih poznanstev!

ŽNK Savinja Pizzerija Oliva

Z nami bosta v kategoriji WU13 tudi dva kluba, ki sta nedavno združila moči in sicer NK Trebnje Dekleta in ŽNK Olimpija LjubljanaDekliška Nogometna Šola ŽNK Olimpija T B. Dekleta iz Trebnjega so že stare znanke turnirja, medtem ko bo ekipa Olimpije na UKI CUP-u nastopila prvič. Pozdravljamo obe ekipi in se veselimo pestre konkurence deklet U13!

ŽNK Olimpija Ljubljana

NK Trebnje dekleta

Kot zadnji klub pa prestavljamo domači klub ŽNK Radomlje. Radomljanke so lani osvojile prvo mesto v kategorijah WU11, WU13 in WU15 in osvojile tudi prehodni pokal. Ne dvomimo, da bodo tudi letos naša dekleta v boju za najvišja mesta!


ŽNK Radomlje, dekleta U11 (UKI CUP 2018)

ŽNK Radomlje, dekleta U13 (UKI CUP 2018)

ŽNK Radomlje, dekleta U15 (UKI CUP 2018)

Znan pa je tudi razpored sodelujočih ekip na UKI CUP-u 2019, ki ga lahko najdete TUKAJ
311 views0 comments

Comments


bottom of page