top of page

ULA OSOLNIK PRED ZAKLJUČKOM PRVENSTVA: »CILJ JE ODIGRATI, KAKOR ZNAMO«

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex se v sobotnem dopoldnevu po več enomesečnem čakanju na novo ligaško preizkušnjo vračajo v tekmovalni ritem.


Radomljanke so zadnjo tekmo v kadetskem prvenstvu odigrale 23. marca, ko so z goloma Ule Osolnik in Taie Doles premagale ljubljansko Olimpijo. Pred zadnjimi petimi tekmami letošnjega prvenstva si vrh lestvice s 37 osvojenimi točkami delijo s Sobočankami in Cerkljankami, ki pa so odigrale dve tekmi več. In prav Gorenjke bodo v soboto, ob 11. uri, nasprotnice rumenosrčnih v Športnem parku Radomlje.

Ula Osolnik, ki je z 11 zadetki najboljša strelka rumene zasedbe, se v zaključek letošnje sezone podaja z jasno ambicijo: »S soigralkami se zavedamo, kako pomembne so prihajajoče tekme. Cilj je odigrati, kakor znamo, in mislim, da lahko osvojimo prvenstvo, če bo vsaka od nas dala vsaka svoj maksimum.«

Četa trenerke Katarine Jagarinec napada tretji zaporedni naslov državnih prvakinj, pri lanskoletnem uspehu je vidno vlogo odigrala tudi Ula. Kakšen bo načrt v končnici aktualnega prvenstva? »Načrt je igrati takšno igro kot smo jo do sedaj. Mislim, da nam sistem ustreza in da smo dekleta dobro pripravljena. Zavedamo se tudi, da bo na igrišču nekaj odsotnosti, vendar menim, da bodo tudi mlajše igralke, tako kot vedno, nadomestile tiste, ki manjkajo,« odgovarja vsestranska igralka.

Kadetsko selekcijo rumenih do 18. maja čaka oster ritem preizkušenj, tekmi s Cerkljankami sledijo še dvoboji s Primorjem, Muro, Krimom in Radljami. Najprej je v mislih le sobotni obračun, poudarja naša sogovornica: »Cerklje so vedno neugodna ekipa, vendar jih dobro poznamo in mislim, da jim bomo dobro konkurirale na igrišču. Pričakujem težko tekmo, saj smo konec koncev v vodilni sedmerici prvenstva in bodo naporne vse prihajajoče tekme.«

Čeprav več kot mesec dni ni bilo ligaške tekme, je večina deklet minute nabiralo v članski ekipi ali pa v selekciji DU15. Ula je bila ob tem s Tajo Jakopič, Aneli Kutin Prešeren, Niko Slapnik in Nežo Žagar del izbrane vrste do 16 let. V obračunu z BiH je zadela za slovensko vodstvo, na zadnji tekmi proti Severni Makedoniji pa se je s soigralkami razveselila zmage.

»Z nekaj dekleti smo bile v preteklem tednu del reprezentance do 16 let. Mislim, da je zadnja zmaga proti Severni Makedoniji dobra popotnica za nadaljevanje klubske sezone, saj nas bo to dodatno motiviralo na igrišču,« se je Ula dotaknila še reprezentančne izkušnje.

Vabljeni, da rumenosrčnim z obiskom tekme pomagate v boju za pomembne točke!

FOTO: Aljoša Cankar




84 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page