top of page

Uspešen začetek leta za ekipo DU15

Dekleta U15 so s prvega zimskega turnirja v Radomlje prinesla kar 4 pokale, dva za ekipne in dva za individualne dosežke.

V soboto, 12. 1. 2019, je v telovadnici OŠ Dobravlje potekal prvi dvoranski turnir v sezoni 2018/19 za dekleta U15 z zahodne polovice Slovenije. Na tekmovanje smo prijavili dve ekipi, ker želimo igralkam zagotoviti čim večjo minutažo in jim omogočiti kar največ možnosti za pridobivanje izkušenj. Dekleta, ki se zaradi bolezni turnirja niso mogla udeležiti, so nadomestile igralke iz ekipe U13, ki so se izkazale za odlično okrepitev.


Čeprav smo močno upali, da se bo izteklo drugače, je ena ekipa skupinski del zaključila na 1., druga pa na 2. mestu. V polfinalu so se tako Radomljanke v enem najbolj napetih srečanj turnirja pomerile med sabo. Ekipi sta bili praktično povsem enakovredni, nato pa je Iza s fantastičnimi strelom zatresla mrežo in popeljala svojo ekipo v finale.

V malem finalu je ena ekipa Radomljank nadigrala Gažon in osvojila končno 3. mesto, druga pa je morala v boju za zlato priznati premoč domačinkam in je turnir zaključila na 2. mestu.

Domov so naša dekleta poleg pokalov za 2. in 3. mesto prinesla še dve individualni nagradi. Nepopustljiva in vedno borbena Jona je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja, Maša pa si je s svojimi natančnimi in neubranljivimi streli priborila pokal za najboljšo strelko.


Ponosni smo, da imamo v klubu tako veliko število talentiranih mladih nogometašic, da smo lahko sestavili kar dve močni ekipi, ki sta si priborili mesto na stopničkah. Vemo pa, da so punce najmočnejše, kadar so vse skupaj, zato se že veselimo nadaljevanja zimske lige v Radomljah, kjer nas prihodnjo nedeljo čaka tekma s fanti NK Brinje Grosuplje.Ekipa deklet U15, Foto: T. Zajec

Ekipi ŽNK Radomlje 1 in 2 so zastopale: vratarki Taja Vrhovnik in Ajda Zajc, kapetanki Nuša Kladnik in Maša Zajec ter Iza Brglez, Katarina Mušič, Margit Kosirnik, Ana Gerjolj, Nea Podbevšek, Lori Škulj, Ana Lužar in Jona Javorič.

299 views0 comments

Comentários


bottom of page