top of page

FOTO: V MOČNI MEDNARODNI KONKURENCI DO PETEGA MESTA

Selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje do 15 let se z mednarodnega turnirja Cordial Cup Tirol, ki je konec tedna potekal v okolici Kitzbühela, vrača s petim mestom in potrditvijo kakovostnega dela.

Mlade Radomljanke so v močni mednarodni konkurenci zasedle peto mesto. Ekipa Karmen Ulbin in Monike Boh je v sobotnem delu turnirja z golom Maje Madon najprej premagala Grasshopper Club iz švicarskega Züricha, po golu Taje Strgar pa je padla še nemška Carl Zeiss Jena. Rumene so se na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja dobro kosale tudi z ekipo Moosinninga, a so Nemke kljub golu Alicije Brinovec slavile tesno zmago.


Dve zmagi sta zadostovali za preboj v četrtfinale turnirja, v katerem je z izidom 1:0 slavila Brommapojkarna. Na koncu tretjeuvrščene Švedinje so nato v polfinalu po strelih z bele točke izgubile s Hoffenheimom, ki je osvojil turnir, Radomljanke pa so se po tesnem porazu podale v boj za peto mesto.


Prvi tekmec za končno razvrstitev je bil TFV Auswahl, ki so ga Radomljanke premagale z goloma Ajde Zajc in Taje Strgar. Z zanesljivo zmago so si dekleta priigrala tekmo za peto mesto, v kateri so se udarile z ekipo St. Gallen Staad. Rumene so po zaslugi Alicije Brinovec dvakrat povedle, a so se Švicarke dvakrat vrnile v igro. O petem mestu so tako odločali kazenski udarci, ki so jih uspešno izvedle Taia Doles, Maja Madon in Ajda Zajc, Maruša Rupnik pa je zaustavila enega od poskusov nasprotnic. Radomeljske nogometašice so se ob podpori staršev veselile zasluženega petega mesta.


Za rumenosrčne so na Tirolskem zaigrale Ajda Zajc, Lara Volavšek, Špela Gerbec, Ayla Skenderović, Taja Strgar, Brina Omejec Židan, Maruša Rupnik, Taia Doles, Katja in Kaja Prelovšek, Kaja Poglednik, Alicija Brinovec, Neža Žagar, Anamarija Močnik, Nika Slapnik, Tajda Mujezinovič in Maja Madon.


Vrstni red turnirja Cordial Cup Tirol DU15:

1. TSG HOFFENHEIM

2. SGS ESSEN

3. IF BROMMAPOJKARNA

4. FC MOOSINNING

5. ŽNK RADOMLJE

6. FCO ST. GALLEN STAAD

7. EINTRACHT FRANKFURT

8. TFV AUSWAHL U15

9. GRASSHOPPER CLUB ZÜRICH

10. SSV OBI BRIXEN

11. VORALBERGER AUSWAHL

12. VOGTLAND AUSWAHL

13. FC CARL ZEISS JENA

14. FC ERZGEBIRGE AUE

15. FFC WACKER MÜNCHEN

16. AS ILLZACH MODENHEIM

FOTO: Mateja Zajc in Robert Poglednik



123 views0 comments
bottom of page