top of page

V RADOMLJE PRIHAJAJO AJDOVKE IN TELEVIZIJSKE KAMERE

Od oktobra so se poslovile z zmago v Velesovem, november pa odpirajo z domačo tekmo proti Ajdovkam. Dvoboj desetega kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje si boste lahko ob 10:30 ogledali tudi v prenosu na Planet 2.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v nedeljskem dopoldnevu napadala šesto ligaško zmago v letošnjem prvenstvu. Nasprotnice rumenosrčnih bodo Ajdovke, ki so jih Radomljanke dvakrat premagale že v uvodu sezone. V pokalnem tekmovanju je bilo kljub veliki terenski prevladi 2:4, Radomljanke pa so nekaj dni kasneje ligaški dvoboj dobile s precej višjo razliko. Enega od 11 zadetkov je prispevala tudi Sara Gradišek, ki je spregovorila pred novo domačo preizkušnjo.


Vezistka rumenih je sodelovala tudi pri zadnji zmagi na Gorenjskem. Radomljanke so v Velesovem nadzirale potek dvoboja in na zelenici zagospodarile že v uvodni minuti: »Zmaga je bila zaslužena, vendar smo se morale zanjo precej potruditi. Zagotovo nam bo dala dodatno motivacijo za zaključek jesenskega dela sezone, saj smo videle, da znamo dobro igrati tudi v slabših pogojih. V sami igri je bilo prisotnih tudi nekaj napak, predvsem v zaključku akcij, ki jih poskušamo s treningi odpravljati oziroma vsaj minimalizirati njihovo število. Zavedamo se, da lahko takšne malenkosti odločajo na nekaterih tekmah, ki nas še čakajo jeseni.«


Cerkljanke so se minulo nedeljo osredotočile predvsem na branjenje, nekaj podobnega pa gre pričakovati tudi od naslednjih nasprotnic Radomljank. »Primorje je ekipa, ki se zna kakovostno braniti, Ajdovke pa so sposobne tudi dobro zadržati žogo ter si ustvariti nevarne priložnosti. Tekme se moramo lotiti resno in zavzeto ter veliko, predvsem pa odločno napadati, s ciljem, da čimprej povedemo. Hkrati moramo ohranjati zbranost v obrambi in paziti predvsem na protinapade Primorja,« opozarja Sara Gradišek.


Tako kot obračun z Olimpijo, si bo tudi dvoboj s Primorjem moč ogledati v televizijskem prenosu na Planet 2. »Zagotovo je televizijski prenos dodatna motivacija, saj se zavedamo, da na ta način ženski nogomet doseže precej več ljudi. Menim, da si vse igralke želimo predstaviti ženski nogomet kot celoto v čimboljši luči in dokazati, kako zelo se razvija ne le reprezentančni, temveč tudi slovenski klubski nogomet,« o pozitivnih učinkih prenosov meni dolgoletna članica Radomelj.


Devetnajstletnica, ki je poleti z zlato maturo zaključila izobraževanje na Gimnaziji Šiška, se je spomladi po daljšem okrevanju vrnila na nogometne zelenice in s svojimi predstavami prepričala tudi Boruta Jarca. Selektor članske izbrane vrste jo je pred dnevi še tretjič zapored uvrstil na reprezentančni seznam.


»Vsako vabilo daje dodatno motivacijo za treniranje. Še posebej pa mi je v čast trenirati z vsemi reprezentančnimi soigralkami, ki igrajo v velikih klubih po tujini ali pa predstavljajo sam vrh slovenske lige. S profesionalnim odnosom predstavljajo velik vzor tako na kot tudi izven igrišča, predvsem pa sem vesela vsake priložnosti, ko se lahko od njih naučim česa novega,« še pravi Sara.


Sara Gradišek in soigralke vas na prvo novembrsko nedeljo vabijo v Športni park Radomlje, dvoboj rumenosrčnih in hčera burje se bo pričel ob 10:30.

FOTO: Tomaž Strgar


61 views0 comments
bottom of page