top of page

V VELESOVEM ZA POKALNI POLFINALE

Članska ekipa ŽNK Radomlje enajst dni po uvodni ligaški preizkušnji vstopa še v pokalno tekmovanje. Rumenosrčne bodo v Velesovem napadale preboj v pokalni polfinale.


ŽNK Cerklje bodo ovira na poti do polfinala, nasprotnika pa se bosta v Ženskem pokalu Slovenije srečala prvič po sezoni 2017/18. Tedaj so se Radomljanke veselile visoke zmage, na domačem igrišču so dosegle deset zadetkov. A zgodovina je prav to, zgolj podatek iz preteklosti, jutri pa bo potnika v polfinale odločila zelenica.


Dvoboji v minuli sezoni so bili precej tesnejši, čeprav so vsi trije pripadli rumenosrčnim, zadnja dva z izidom 3:2. Najbolj tesno je bilo oktobra, ko so Gorenjke v prvem polčasu že vodile z dvema goloma prednosti, a je nato s "hat-trickom" udarila Zala Kuštrin in poskrbela za popoln preobrat.


"Tekme z ŽNK Cerklje so za nas vedno zelo zahtevne. Nič drugače ne bo tokrat. Pričakujemo še težjo tekmo kot ponavadi, saj je domača ekipa v prednosti glede igrišča in izkušenj," pred tekmo pravi trener Aljaž Gornik.


Strateg rumenih kljub temu verjame v zmago svoje zasedbe: "Glede na to, da se v pokalnem tekmovanju igra na izpadanje, bo danes poleg tehnike, taktike in kondicije, veliko vlogo odigrala tudi psihološka pripravljenost. V ekipi imamo lepo število izrazito zmagovalnih karakterjev, na čelu s kapetanko Evo Vodušek, zato ne dvomim, da bodo dekleta danes dala svoj maksimum in pustila srce na igrišču."


Obračun na Gorenjskem se bo pričel ob 17. uri, o razpletu srečanja pa vas bomo obvestili preko naših spletnih omrežij.


FOTO: Tomaž Strgar


74 views0 comments
bottom of page