top of page

V ŠESTEM KROGU Z OLIMPIJO

Vstopili smo v oktober. Na prvo nedeljo v mesecu bo ob selekciji do 15 let, ki bo že dopoldne gostovala pri Krimu, dejavna tudi članska ekipa ŽNK Radomlje.


Rumenosrčne bodo v šestem krogu SŽNL gostile ekipo ŽNK Olimpija, dvoboj se bo pričel ob 16. uri. Radomljanke bodo na domači zelenici popravljale vtis po porazu v Velesovem, kjer so kljub nizu priložnosti ostale brez točk in v statistiko vknjižile še tretji ligaški poraz v letošnji sezoni.


"V vsako tekmo gremo tako kot doslej. Prvi cilj je čimboljša zbranost v obrambi in napadu. Dale bomo svoj maksimum, vsaka igralka pa pozna svoje zadolžitve. Biti moramo zbrane in dobro pripravljene, saj Olimpija ni lahek nasprotnik. Vemo, da so poleti premagale Pomurje. Za nas to pomeni dodatno motivacijo, da se bomo borile in dale vse od sebe. Vselej si želimo točk. Kot sem že dejala, moramo biti zbrane v obrambe, odigrati kakšen protinapad in izkoristiti ponujeno priložnost," pred tekmo z Ljubljančankami pravi Eva Vodušek.


Kapetanka rumenosrčnih meni, da je obračun na Gorenjskem dal tudi nekaj koristnih spoznanj: "Trener je dobil vpogled v to, katera dekleta imajo željo po dokazovanju. Priključenih je bilo tudi nekaj mlajših deklet, priložnost za igro sta dobili kadetinji Ana Gerjolj in Nea Podbevšek. Zdi se mi, da sta dobro izkoristili minutažo. Verjamem, da bosta še večkrat uvrščeni v ekipo in bodo mlajša dekleta še dobila možnost za dokazovanje."


Spomnimo še, da smo včeraj obeležili Svetovni dan nenasilja. Gre za eno vrednot, ki jo zagovarjamo in promoviramo tudi v ŽNK Radomlje, tako na kot izven igrišča ter med člani kluba in zunanjimi deležniki. Ne le na 2. oktober, to vrednoto je potrebno imeti pred očmi vsakodnevno.


Radomljanke in Ljubljančanke so se v SŽNL pomerile 16-krat, rumena četa je ob dveh remijih dobila dve medsebojni tekmi.


FOTO: Tomaž Strgar


45 views0 comments
bottom of page