top of page

VIDEO: Z NOVO ZMAGO POTRDILE UVRSTITEV V SKUPINO ZA PRVAKA

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je z dvema debitantkama v začetni enajsterici dobila obračun 15. kroga ŽNL Triglav Zdravje, mrežo ajdovskega Primorja sta zatresli Katarina Gadnik in Špela Gerbec.

Rumenosrčne so obračun z Ajdovkami odigrale brez trojice poškodovanih igralk, Margit Kosirnik, Nike Bazjak in Lare Volavšek, medtem ko Tija Vrhovnik še pili pripravljenost pred vrnitvijo v dres matičnega kluba. Trener Aljaž Gornik je priložnost za debi v ŽNL Triglav Zdravje ponudil dvema šestnajstletnicama, tekmo sta pričeli Neža Žagar in Nika Slapnik.

Radomljanke so dvoboj odprle s hitrim vodstvom. Ula Omerzu je podala iz kota, Ana Gerjolj je žogo na nasportni strani kazenskega prostora vrnila pred gol, tam pa se je na pravem mestu znašla Katarina Gadnik. V deseti minuti je z udarcem z razdalje zapretila Neža Žagar, Maja Zajc pa v 22. minuti ni imela težav s strelom Julije Poplašen.

V 24. minuti je z razdalje poskušala Taia Doles, po pol ure igre pa se je izredna priložnost ponudila Špeli Gerbec, ki pa je skušala preigrati vratarko Taje Vrhovnik in je ostala brez strela. Šestnajstletna napadalka je bila uspešnejša tik pred odmorom, ko je Brina Omejec Židan skušala odvzeti žogo pred lastnim kazenskim prostor, ki je nato končala pri Neži Žagar, Špela Gerbec pa je sprožila z razdalje in žogo poslala pod prečnik ajdovskih vrat.

Ajdovke so zaostanek znižale v 61 . minuti, ko je Julija Poplašen potegnila po desni stranski črt igrišča. Maja Zajc je njen strel odbila, nato pa je prav Julija Poplašen žogo spravila do Metke Markočič, ki je neovirana z glavo zadela z neposredne bližine. Pet minut po znižanju Ajdovk se je s parado izkazala Maja Zajc in udarec Nami Tanjić, ki je močno udarila z razdalje, odbila v kot.

Primorke si nato niso več ustvarile priložnosti, v končnici srečanja pa se je nekaj obetavnih situacij ponudilo Radomljankam. V 79. minuti je po predložku Špele Gerbec poskušala Ula Omerzu, ki pa v skoku ni uspela povsem ukrotiti žoge. Tri minute kasneje je Ula Omerzu po borbenosti Karmen Ulbin prišla še do enega poskusa, ki pa je bil blokiran in končal v rokah Taje Vrhovnik.

»Izjemno težka tekma, takšno smo tudi pričakovali. Primorje ima zelo kakovostno ekipo, ki je hkrati starejša od nas, bolj izkušena in fizično močnejša. Danes smo priložnost dali debitantkama generacije 2008, ob tem pa so pol enajsterice sestavljale igralke generacije 2007, kar se pozna na fiziki, saj so telesa še šibkejša in je v dvobojih težje parirati. Iz tega vidika včasih zamujamo v fazi branjenja in potem se trpi. Tekma je bila zelo zahtevna, si pa pohvale zasluži celotna ekipa, vse igralke, saj so odigrale s pravim tekmovalnim karakterjem. Večji del tekme so trpele, vendar so znale kakovostno trpeti, pokazale so karakter in se borile ena za drugo. Niso popuščale in ko je tako, je na koncu tudi rezultat nam v prid,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je z zmago tri kroge pred koncem rednega dela ŽNL Triglav Zdravje potrdila nastop v skupini za prvaka, v kateri mlado zasedbo čaka šest tekem z Muro, Olimpijo in Ljubljano.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - PRIMORJE GAIA NATURELLE 2:1 (2:0) Strelke: Katarina Gadnik (3'), Špela Gerbec (45+1'); Metka Markočič (61'). ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec (93' Anamarija Močnik), Brina Omejec-Židan, Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Neža Žagar, Taia Doles (89' Živa Galjot), Nika Slapnik (76' Karmen Ulbin). Trener: Aljaž Gornik. Primorje Gaia Naturelle: Taja Vrhovnik, Gaja Bizjak, Barbara Kralj, Julija Poplašen, Sara Ljubič, Nika Čefarin (54' Laura Škvorc), Metka Markočič, Daša Dolenšek, Nami Tanjić, Zoja Fras (36' Špela Bremec), Vita Dodič. Trener: Peter Kristan.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


24 views0 comments
bottom of page