top of page

Visok poraz Radomljank

Po četrtkovem pokalnem porazu proti ljubljanski Olimpiji (3-0) in odstopu trenerja Bojana Taneskega je tokrat članska ekipa na domačem igrišču gostila ekipo Pomurja. Po uvodnem vodstvu, ko je mrežo gostij zatresla Tinkara Senica, so gostje žogo devetkrat poslale v gol rumenih.



Že uvodne minute so poskrbele za nekaj razburjenja, saj sta si obe ekipi pripravili nekaj zaključnih strelov, najbližje zadetku je bila Tjaša Tibaut, ki je s prostega strela zatresla prečko. Vseeno so po kotu z desne strani do vodstva prišle Radomljanke; Sara Gruden je poslala predložek proti oddaljeni vratnici, kamor je dobro vtekla Tinkara Senica in povedla rumene v vodstvo.


Le-to ni trajalo dolgo, saj je že tri minute kasneje po globinski podaji izenačila Kim Juršnik, Tjaša Tibaut pa je v osemnajsti minuti povedla Pomurke v vodstvo, v dvaindvajseti minuti pa je rezultat kazal že 1-3, zadela je Špela Kolbl, kar je bil tudi rezultat prvega dela igre.



V drugem delu igre so gostje zagospodarile na igrišču in šestkrat zatresle mrežo rumenih. Albina Čizmazija je z glavo povišala na 1-4, nedolgo za njo je z glavo zadela še Tjaša Tibaut. Slednja je svoj hat trick dosegla v 61. minuti, ko je po prestreženi slabi podaji domače obrambe neovirana zatresla mrežo.


Do konca srečanja so zadele še Špela Kolbl s strelom z desne strani znotraj kazenskega prostora, Kaja Korošec po odbiti žogi po strelu s prostega strela in Sara Makovec, ki je zadela z bližine.



5. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje


ŽNK Radomlje - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 1-9 (1-3)

Gledalcev: 50 Strelke: Senica 13.; Juršnik 16., Tibaut 18., 57., 61., Kolbl 22., 65., Čizmazija 49., Korošec 68., Makovec 82. Sodniki: Žiga Žnidaršič (glavni sodnik), Aleš Perič Močnik, Bojan Buzadžija (pomočnika).


ŽNK Radomlje: Čevnik, Kunej (Ostojić 46.), Butković, Čagran, Osmanagić (Mencinger 87.), Gruden, Kavšak (Florjančič 65.), Kuštrin (K), Senica, Alič, Kličič. Na klopi: Urankar, Belavič. Pomočnik trenerja: Meho Bašić.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Nemet, Sok (E. Horvat 67.), Korošec (Zadravec 76.), Kolbl (Vidovič 79.), Juršnik, T. Nemec, Rozmarič, Čizmazija (K. Horvat 71.), Prša (K), Tibaut, Makovec. Na klopi: N. Nemec. Trener: Sandi Bauer.



A.S. Foto: T.S.

43 views0 comments
bottom of page