top of page

Z DVEMA ZMAGAMA V ČETRTFINALE

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 se je z dvema zmagama v skupinskem delu tekmovanja prebila v četrtfinale turnirja Cordial Cup na Tirolskem.

Radomljanke so se iz skupinskega dela mednarodnega turnirja Cordial Cup, ki poteka v okolici Kitzbühela, prebile v četrtfinale tekmovanja. Zasedba Karmen Ulbin in Monike Boh je najprej z golom Maje Madon premagala Grasshopper Club iz švicarskega Züricha, z istim izidom pa je padla še Carl Zeiss Jena. Nemško mrežo je zatresla Taja Strgar. V zadnji tekmi skupine D je nasproti stal še Moosinning, ki je tesno slavil z 1:2. Pod zadetek rumenih se je podpisala Alicija Brinovec.


»Dekleta so prvo tekmo proti Grasshopperju, po mojem mnenju najmočnejšim nasprotnicam v našo skupini, odigrala konkretno, po navodilih in zbrano. Lahko bi se obrnilo tudi drugače, vendar so uspela zdržati pritisk. Drugo tekmo nismo vzeli dovolj resno in smo se morali tekom tekme konkretno potruditi, da smo uspeli zabiti,« se je prvih dveh tekem, ki so ju rumenosrčne dobile z 1:0, dotaknila Karmen Ulbin.


Trenerka ekipe je bila zadovoljna tudi z igro v obračunu z Moosinningom: »Zadnja tekma je odločala o prvem mestu v skupini. Malo pritiska na dekleta, vendar so ga kljub temu uspela dobro prenesti. Po moji oceni je bila najbolje odigrana prav ta tekma, z nekaj smole smo prejeli zadetek več, kot smo ga dali. Vsi poznamo nepisano pravilo, kdor ne da, dobi. Nismo izkoristili priigranih priložnosti, ki jih ni bilo malo, potem smo pa prejeli gol. Škoda, ampak nič za to. Z dvignjeno glavo gremo naprej, jutri je nov dan, smo v četrtfinalu, v katerem se bomo pomerili s Švedinjami. Komaj čakamo naslednjo tekmo.«


Ovira do polfinala turnirja bo švedska ekipa IF Brommapojkarna, ki je v skupini C brez prejetega gola ugnala Vorarlberger Auswahl, Eintracht Frankfurt in Erzgebirge Aue. Motivacija več za radomeljska dekleta.

FOTO: Mateja Zajc



81 views0 comments
bottom of page