top of page

Z NOVO ZMAGO DO TRETJEGA MESTA, ZALA KUŠTRIN DRUGA STRELKA LIGE

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je z zmago uspešno zaprla sezono 2021/22, ki jo je zaključila na tretjem mestu Slovenske ženske nogometne lige. Zala Kuštrin je s 50 zadetki druga strelka državnega prvenstva.


Radomljanke so na ptujski zelenici povedle z golom v osmi minuti. Ana Gerjolj je z desne strani igrišča podala pred vrata, Zala Kuštrin pa je s šestih metrov premagala Nežo Forštnarič. Domača vratarka je v nadaljevanju tekme zbrala nekaj dobrih posredovanj, še prej pa je drugič klonila v 14. minuti. Zala Kuštrin je po igranju z roko v kazenskem prostoru uspešno izvedla najstrožjo kazen. Nato je zapretila Tajda Hlebec, Korina Janež je z razdalje merila preko vrat, Ana Gerjolj pa je z desne strani sprožila mimo bližnje vratnice.


V 34. minuti je Zala Kuštrin s podajo v prostor zaposlila Korino Janež, ta pa je z udarcem v spodnji levi kot povišala prednost rumenih. Četa Aljaža Gornika si je pred odmorom pripravila še nekaj obetavnih priložnosti. Tajda Hlebec je po podaji Lee Dolinar udarila mimo oddaljenejše vratnice, Neža Forštnarič je minuto zatem odbila strel Korine Janež, Neli Hofman pa žoge ni uspela spraviti v ptujsko mrežo. Minuto pred koncem prvega polčasa je gostiteljice reševal okvir gola, Zala Kuštrin je z vrha kazenskega prostora zadela prečnik. Le nekaj sekund kasneje je čuvajka domače mreže odbila udarec Tinkare Testen z roba kazenskega prostora.


Tudi v drugem polčasu ni manjkalo priložnosti, prva je s strelom z razdalje zapretila Lea Dolinar. Radomljanke so vodstvo povišale v 51. minuti, ko je prav Lea Dolinar prodrla v kazenski prostor, odbitek po obrambi Neže Forštnarič pa je v mrežo pospravila Zala Kuštrin. Rumenosrčne so prelepo akcijo odigrale tudi v 59. minuti. Lea Dolinar je z glavo zaposlila Korino Janež, vezistka pa je z globinsko podajo poiskala Lauro Šenk, ki je zadela v desni kot. Sledila sta poskusa Tajde Hlebec in Ane Gerjolj, ki ju je ukrotila ptujska vratarka, diagonalni strel Neli Hofman pa je poletel mimo desne vratnice.


V 68. minuti se je mreža Štajerk tresla še šestič. Zala Kuštrin je še drugič zadela okvir gola, nato pa je žoga končala pri Korini Janež, ki jo je z 18 metrov pospravila v zgornji levi kot. Domača vratarka je v 78. minuti zaustavila kazenski udarec Maruše Jereb, tri minute po tem pa je po strelu Zale Kuštrin in novi obrambi Neže Forštnarič zadela Tija Vrhovnik. Živa Galjot je v drugem polčasu posredovala po gneči v kazenskem prostoru, v končnici tekme pa je Tinkara Testen žogo izbila s črte.


»Izpolnili smo cilj, ki smo si ga postavili pred tekmo. Cilj smo izpolnili, zato smo zadovoljni, zato si dekleta zaslužijo pohvale. S tretjim mestom gremo na zasluženi dopust,« je po potrditvi tretjega mesta pravi trener Aljaž Gornik.


ŽNK DOXAKEY - ŽNK RADOMLJE 0:7 (0:3)

Strelke: Zala Kuštrin (8', 13', 52'), Korina Lara Janež (34', 68'), Laura Šenk (59'), Tija Vrhovnik (81').

ŽNK Doxakey: Neža Forštnarič, Tjaša Križan (55' Hana Jelen), Eva Vidovič, Nuša Štumberger, Tajda Tušek, Pia Ciganović, Anja Lončarič (76' Klara Kitak), Taja Lončarič, Maša Potočnik (85' Jelena Spasić), Nuša Forštnarič, Špela Pernek (79' Urška Švarc). Trener: Uroš Šmigoc.

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Lea Dolinar, Korina Lara Janež, Zala Kuštrin, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (76' Maruša Jereb), Neli Hofman (72' Ajda Kličić), Margit Kosirnik, Tinkara Testen, Laura Šenk (60' Tija Vrhovnik). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


49 views0 comments

Kommentarer


bottom of page