top of page

ZA NOVE TOČKE NA PTUJU

Slovenska ženska nogometna liga se bo po reprezentančnem premoru nadaljevala z devetim krogom. Članska ekipa ŽNK Radomlje bo gostovala na Ptuju, srečanje pa si lahko ogledate v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.


Radomljanke bodo na Štajerskem lovile četrto ligaško zmago sezone, prve so se razveselile prav proti tokratnim nasprotnicam Ptujčankam. Dvoboj drugega kroga SŽNL se je končal s 7:0 v korist rumenosrčnih. Štirikrat je bila uspešna Zala Kuštrin, dvakrat je mrežo nekdanjega kluba zatresla Ines Krajnc, zadetek pa je dodala še kapetanka Eva Vodušek.


Pri zmagi je sodelovala tudi Katarina Gadnik, ki bo tudi jutri ena od akterk na zelenici. "Pričakujem zelo zahtevno gostovanje. Nasprotnice s tekme v tekmo prikazujejo boljšo igro, za nameček bodo igrale še na domačem terenu. To pomeni, da bomo morale biti povsem osredotočene od pričetka do konca tekme," pravi Primorka med rumenosrčnimi.


Dolgoletna članica kluba - zvesta mu je vse od ustanovitve - v nadaljevanje sezone vstopa z dobro popotnico. Radomljanke so v minulem premoru dodobra namučile državne prvakinje Beltinčanke: "Zadnja tekma s Pomurjem je bila iz naše strani odigrana na res visokem nivoju. Skozi tekmo se je videl odličen pristop celotne ekipe. In ravno tak pristop in odnos moramo vzdrževati in prikazovati skozi celotno prvenstvo."


Po tesnem porazu s Pomurkami je sledil reprezentančni premor, ki so ga v članski ekipi izkoristili za nadgradnjo igre. "Ta premor nam je kar ustrezal. Imeli smo čas, da smo se posvetili nekaterim podrobnejšim taktičnim elementom, ki so zelo pomembni, ampak so nadgradnja osnovnim elementom, ki so šele sedaj prišli na vrsto," razkriva Katarina, ki letos igra v zadnji vrsti.


Ob igralski vlogi je aktivna tudi kot trenerka. S Tijo Vrhovnik in Ajdo Kličić vodi selekcijo DU13, za katero je odličen zaključek jesenskih tekmovalnih obveznosti. "S prejšnjo soboto smo končali s tekmami v jesenskem delu prvenstva. Že na treningih se vidi napredek, kar pa potem na tekmah samo še potrjujemo. Dekleta moram pohvaliti, ker tako zavzeto in pridno trenirajo. Za naprej pa si samo želim, da bi ohranile zagnanost in željo po nadaljnjem treniranju in pri tem tudi neizmerno uživale," si želi Novogoričanka.

FOTO: Tomaž Strgar


39 views0 comments
bottom of page