top of page

ZALA KUŠTRIN SE VESELI NOVE SEZONE

Članska ekipa ŽNK Radomlje bo jutri opravila prvi skupni trening po poletnem premoru. Trener Aljaž Gornik bo lahko tudi v sezoni 2021/22 računal na Zalo Kuštrin, ki je, kljub ponudbam iz drugih klubov, podaljšala svojo zvestobo rumenim. Z najboljšo klubsko strelko zadnjega prvenstva smo se pogovarjali pred pričetkom priprav.



Zala Kuštrin je del rumene zasedbe že štiri sezone, rumenosrčnim se je pridružila sredi leta 2017. "Verjamem v vizijo kluba in vidim, da se delajo koraki v pravo smer glede organizacije in igralskega kadra. Zdi se mi tudi, da klub omogoča optimalne pogoje za razvoj in napredek vseh igralk," hitra napadalka razkriva razloge za podaljšanje skupne zgodbe.


Primorka je minulo sezono zaključila s 27 ligaškimi zadetki, po razigrani pomladi je zasedla peto mesto ligaške lestvice strelk. S kakšnimi cilji pogleduje proti novim izzivom?

"Eden od ekipnih ciljev bo zagotovo višja uvrstitev na lestvici in dvigniti nivo igre, Osebne želje so v prvi vrsti povezane s tem, da bo sezona minila brez poškodb, odpraviti pa želim napake in nadgraditi svoje predstave," si želi reprezentantka Slovenije.


Zadnja sezona je bila glede na število doseženih zadetkov najuspešnejša v karieri. Zala kljub temu še vidi dodaten prostor za izboljšave: "Vesela sem, da je za mano najuspešnejša sezona, vseeno pa je veliko priložnosti ostalo neizkoriščenih. V prihodnosti bom strmela k boljšemu izkoristku strelov in tako še več doseženim zadetkom."


Triindvajsetletnica je v dresu Radomelj dosegla že 67 ligaških zadetkov. V rumeni opravi je s sedmimi goli več uspešnejša le Barbara Kralj, ki jo lahko Zala ulovi že jeseni. Bo to eden od motivov v naslednjih mesecih? "Z osebnimi dosežki oziroma rekordi se ne obremenjujem. Predstave in rezultati ekipe so na prvem mestu, vseeno pa bi bila to potrditev dobrega dela," odgovarja Kuštrinova.


Članska ekipa je prvenstvo zaključila na četrtem mestu, v zasedbi trenerja Gornika pa se je predstavilo veliko mladih deklet. Zala, ki je v SŽNL odigrala 96 tekem, se je dobro znašla tudi v vlogi 'mentorice': "Poskušala sem voditi z dobrim zgledom, mlajše igralke sem spodbujala in jim pomagala tudi s kakšnim nasvetom."


Zaradi reprezentančnih obveznosti je bil reprezentančni premor nekoliko krajši kot pri večini soigralk. Nekdanja igralka Ajdovščine je proste dneve preživela v domačem Bovcu. "Najprej sem imela še nekaj obveznosti na fakulteti, potem pa sem prosti čas posvetila počitku, čas pa sem preživljala predvsem z družino in prijatelji," je Zala Kuštrin dejala ob koncu pogovora za klubsko spletno stran.


V pričakovanju pričetka Olimpijskih iger v Tokiu zapišimo še, da je bila Zala pred tedni v Bovcu med prvimi nosilkami slovenske olimpijske bakle. S pomočjo jadralnega padala je baklo, ki je obiskala tudi smučišče Kanin, varno spravila v dolino.


81 views0 comments
bottom of page